Obrenovac, 25.01.2022

FENOMENALNA IVANA ŠPANOVIĆ


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 12.06.2021.
Najbolja srpska atletičaraka pobedila na mitingu Dijamantske lige u Firenci

Foto:EPA/Christian Bruna


Najbolja srpska atletičaraka Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske lige u Firenci.

Ona je slavila sa skokom 6,56 metara načinjenim u šestoj seriji (superfinalu), a njen najbolji skok bio je 6,74 metara. Vrlo interesantan je sistem takmičenja bio u Firenci.

Iako je Malaika Mihambo imala najbolji skok vredan 6,82 metara, u poslednjoj seriji koja je bila odlučujuća skočila je 6,33 metara, a naša atletičarka je otišla 26 centimetara dalje i zbog toga je na kraju ugrabila prvo mesto.

Prema novim pravilima ovog takmičenja najbolje tri atletičarke o pobednici odlučuju u šestoj seriji, kada je kao što smo pomenuli Ivana skočila 6,56 metara, Mihambo 6,33 metara, a Bek-Romančuk je prestupila.

Ovom pobedom Ivana je dobila osam poena za plasman u okviru Dijamantske lige. Sve ostale atletičarke dobile su za po bod manje, gledajući poziciju koje su ostvarile. Ukupno pet mitinga ulazi u konačan obračun za plasman, a ovaj u Firenci bio je prvi na toj listi. Ovo je inače bila 13. pobeda Ivane Španović u ovom takmičenju u karijeri.

Odličan je bio i Asmir Sinančević. Reprezentativac Srbije bio je drugi u bacanju kugle. U borbi trojice najboljih u šestoj seriji došao je do 20,93, a prvi je bio Novozelanđanin Volš sa 21,47. 

Ovaj miting ove godine je "preseljen“ iz Rima zbog priprema Olimpijskog stadiona za start Evropskog fudbalskog šampionata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE