Obrenovac, 22.01.2022

MUNJA


Izvor: nova.rs/Nebojša Todorović/Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2021.
Juniorka iz Čačka oborila državni rekord na 60 metara

Foto:nova.rs


U Beogradu je u Atletskoj dvorani proteklog vikenda održano otvoreno Prvenstvo Srbije na kome su pored domaćih takmičara nastupili atletičari iz Grčke, Kipra, Irana, Severne Makedonije, Crne Gore, Letonije, Republike Srpske.

S obzirom na to da je još uvek aktuelno ispunjavanje normi za Prvenstvo Evrope i Prvenstvo Balkana, nastupili su skoro svi srpski seniori.

Izuzetno jaka konkurencija kakve nije bilo poslednjih godina na državnim prvenstvima donela je dosta dobrih rezultata, a nastup atletičara ČAAK novu radost za Čačane.

Najveće iznenađenje Prvenstva Srbije je fantastična trka juniorke Ivane Ilić, koja je na 60 metara ostvarila vreme od 7,46 sekundi, što je novi rekord Srbije za juniorke.

Atletičarka ČAAK je bez teškoća pratila ritam starijih i mnogo iskusnijih koleginica, Milane Tirnanić i Fasihi Farzaneh, koje su trčale 7,41 sekundi odnosno 7,31 sekundi.

Učenica Dragana Dukanca je na juniorskom Prvenstvu Srbije trčala 7,59 sekundi, što je bilo svega dve stotinke slabije od rekorda Vesne Kostić (Crvena zvezda). Nedelju dana kasnije uspela je da nadmaši taj rezultat i svoj lični rekord popravi za 13 stotinki.

Državni rekord je preskočila za 11 stotinki, a svega šest stotinki je deli od norme za Prvenstvo Evrope za seniore (Poljska).

Ovim rezultatom Ivana je postala 9. najbrža atletičarka svih vremena u Srbiji na 60 metara. Ujedno ovo je najbolji rezultat na Balkanu, 3. u Evropi i 11. u svetu za juniorke u ovom trenutku.

Pored Ivane, na ovom prvenstvu odlčan nastup je imao Ognjen Nikolić u trkama na 1.500 metara i 3.000 metara. U obe trke je zabeležio lične rekorde i sve je bliži rezultatu koji će ga odvesti na juniorsko Prvenstvo Evrope.

Oba dana zauzeo je peto mesto što je veliki uspeh, jer je konkurencija bila izuzetno jaka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE