Obrenovac, 22.01.2022

TRKA ZA PREDSEDNIKA FSS


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2021.
Rasim Ljajić favorit, da li će mu na crtu izaći Nemanja Vidić i Marko Pantelić

Foto:Starsport, Profimedia, Nemanja Nikolić


Izborna trka za mesto prvog čoveka Saveza mogla bi da bude više nego zanimljiva

Rasim Ljajić je čini se već započeo kampanju za mesto predsednika FS Srbije. Čeka se kraj Superlige, kako bi se nekadašnji ministar javno oglasio i javnosti predočio program kojim će izaći pred delegate u septembru, na skupštini.

Do tada biće održani izbori na svim nivoima, pa je za očekivati da će sastav skupštine FSS biti kudikamo drugačiji od današnjeg. Ostaje pitanje, hoće li aktuelni v.d. predsednika FSS Marko Pantelić izaći na crtu Rasimu Ljajiću, odnosno da li će biti protivkandidat, kao priznato sportsko ime i čovek koji je upoznat sa poslom za funkciju koju bi radio.

Nejasan je i status Nemanje Vidića. Da se pita narod, Vidić bi bio idealan predsednik FS Srbije. Međutim, posle javnog oglašavanja krajem novembra 2020. godine kada je ukazao na sve anomalije srpskog fudbala i praktično predvideo kraj Slaviše Kokeze, Nemanja Vidić se povukao u ilegalu. Iako ima bezrezervnu podršku javnosti, bivših saigrača iz reprezentacije, ali ne i fudbalskih struktura, pitanje je da li će se uključiti u izbornu trku za predsednika FSS.

Ukoliko se to desi, i bude i više kandidata, Srbija bi po prvi put imala priliku da deputati skupštine biraju između nekoliko imena. Dosad, uglavnom je jedan kandidat izlazio pred skupštinu FSS i dobijao bezrezervnu podršku. Rasim Ljajić, Nemanja Vidić, Marko Pantelić... Hoće li se još neko uključiti u trku...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE