Obrenovac, 29.11.2021

BOKS JE VA┼ŻAN ZA KARAKTER DECE


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 13.09.2021.
Lokomotiva plemenite ve┼ítine u Srbiji u punom gasu juri ka masovnosti, popularnosti, zna─Źaju i slavi koja je nekada krasila ─Źine─çi je jednim od najva┼żnijih karika sporta na na┼íem podneblju

Foto:BSS


Boks nikada ne gubi njegov sjaj, zauvek je iskra koja pleni i koja nas izaziva da stanemo pod njeno blještavilo. Sport magi─Źnog ─Źetverougla nosi sa sobom notu viteštva, gradi karakter, o─Źvrsne ─Źoveka za sva iskušenja koja mu ┼żivot svakodnevno pru┼ża. Boks ─çe nas nau─Źiti samokontroli, posve─çenosti, disciplini i odlu─Źnosti.

Uz telesnu ─Źvrstinu boks donosi i mentalnu koja je klju─Ź opstanka u današnjem toksi─Źnom modelu društvene svesti koje je sa svojim sadr┼żajem iznedrilo digitalno doba. Boks menja ─Źoveka, ra─Ĺa samopoštovanje, kao i poštovanje prema drugima. Dvorane za boks su uvek privla─Źile, a jedan ─Źas pokre─çe sve ono što se talo┼żilo i napravilo fizi─Źki i psihi─Źki karambol u telu i ┼żivotu pojedinca.

Bokserski savez Srbije pokrenuo je akciju besplatnih škola boksa, inspiraciju su našli u ─Źinjenici da je boks u školama koji je bio višedecenijska tradicija u Velikoj Britaniji, kao i kroz alarm koji odavno zvoni i vapi za promenama.

Krenuli smo sa upisom u školu boksa u celoj Srbiji koje su potpuno besplatne. Škola boksa osmišljena je tako da razvija sna┼żne temelje sportskih i motivacionih veština. Naši programi za mlade poma┼żu u razvoju koordinacije, agilnosti, snage, brzine, timskog duha. Borimo se protiv negativnog uticaja vremena provedenog pred ekranima pozitivnim uticajem sporta. ┼Żivimo u vremenu koje sa sobom nosi mehur sa toksi─Źnim sadr┼żajem u vidu gojaznosti izazvane ┼żivotom ispred ekrana, stati─Źnosti, telesnog mrtvila koje eskalira kroz psihi─Źku nestabilnost globalne publike“ – objašnjava predsednik BSS Nenad Borov─Źanin.

Svi zainteresovani mogu prona─çi klub u mestu gde ┼żive na sajtu www.školaboksa.rs. Lekcija boksa u velikoj meri mo┼że da zna─Źi i lekciju ┼żivota, što je jednom prilikom istakao i ─Źuveni Volt Dizni.

Sve neda─çe koje sam imao u ┼żivotu, svi problemi i prepreke, ja─Źali su me. Mo┼żda ne─çeš shvatiti u prvom trenutku kada se to desi, ali pesnica po zubima nekad mo┼że biti najbolja stvar koja ti se dogodila”.

U ringu nasilnici se u─Źe poniznosti, slabi postaju ja─Źi, plašljivi nalaze hrabrost, la┼żna i iskrivljena slika ┼żivota menja fabulu.

Boksom sti┼żemo do hrabrosti, tolerancije, strpljivosti, kriti─Źnosti, doslednosti, iskrenosti, uva┼żavanjem koji grade karakter zdrave li─Źnosti, šampiona. To je naša misija, naš cilj i ne─çemo odustati od toga, vredeno i predano gradi─çemo put boksa koji nas u─Źi da se branimo svakog trenutka, da je sport za sve, jer je plemenit i konstantno nas u─Źi da u nama ima dobrih stvari” – zaklju─Źio je Borov─Źanin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE