Obrenovac, 22.01.2022

SPEKTAKL U SRBIJI – PRVENSTVO JAČE OD SVETSKOG


Izvor: MONDO/Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2021.
Svetski prvak najavio najjaču ligu na svetu kod nas!

Foto:MN Press


Srbija će dobiti turnir kakav nema niko u svetu, a sve to kao priprema za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama!

rbija će imati najjače prvenstvo u svetu! Toliko jako da je sigurno jače od Svetskog prvenstva, a verovatno da je konkurencija jača nego i na Olimpijskim igrama. 

U godini kada čekamo da basket 3x3 postane olimpijska disciplina po prvi put svi najbolji srpski basketaši će se naći na terenima u Beogradu, Nišu, Smederevu, Novom Sadu, Kragujevcu i širom Srbije i igraće za titulu šampiona zemlje. 

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić je najavio ovo prvenstvo vrlo bombastično!

"Mi ćemo ove godine imati dosta turnira i slobodno mogu da kažem da će ti turniri biti najjači ikada u Evropi, a bogami i u svetu, s obzirom da najbolje ekipe i najbolji igrači dolaze iz naše zemlje.Nadam se da će ovo takmičenje biti propraćeno onako kako treba", rekao je on. 

Ovaj spektakl je već počeo tako što je u Sremskoj Mitrovici već održan jedan turnir, a nekadašnji Svetski šampion u dresu Srbije iz 2018. godine i nekadašnji košarkaš Vojvodine i Crvene zvezde Stefan Stojačić je objasnio kakva nas koncentracija kvaliteta očekuje na terenima širom zemlje. 

"Da se zahvalim Košarkaškom savezu na podršci što se tiče naše 3X3 zajednice. Prvenstvo je već u Mitrovici sa organizacione strane pokazalo jedan veliki napredak i jedan boljitak koji vodi ka tome da kvalitet koji mi pokazujemo na terenu se digne. Taj turnir je bio na vrhunskom nivou, na internacionalnom nivou", rekao je on, a onda vrlo slikovito opisao spektakl koji će navijači moći da gledaju u svim većim gradovima Srbije.

"Vole ljudi da kažu da je ovo kao kada se u Kini igra stoni tenis. Prvenstvo Kine je jače od svetskog prvenstva, tako je i kod nas što se tiče basketa. Verovatno da su turniri u Srbiji neretko mnogo jači nego turniri u inostranstvu i u svetskoj ligi koje mi igramo. Što se tiče našeg prvenstva dovoljno sam rekao ovom metaforom. Uvek je teže doći do titule na domaćem terenu i biti prvak Srbije nego na nekom međunarodnom turniru", ispričao je Stojačić koga najveći poduhvat u karijeri tek očekuje. 

Srbija je možda i najveći favorit za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju gde će basket 3x3 biti prvi put među sportovima. Stojačić ne beži od uloge favorita. 

"Naš cilj su te Olimpijske igre. mi ćemo kao favorit verovatno doći do jednog od odličja. Nadamo se svi tom zlatu, to je neki plod svog ovog rada i domaće lige i svih timova koji su učestvovali na međunarodnoj sceni", zaključio je on. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE