Obrenovac, 25.01.2022

PROMENE U FUDBALSKOM SAVEZU


Izvor: Espreso/Mozzartsport/Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2021.
Sada je na red došlo SUĐENJE

Foto:EPA/Friedmann Vogel


Vreme promena u Fudbalskom savezu Srbije. Iako nema predsednika, jer je na tu dužnost posle ostavke Slaviše Kokeze, imenovan Nenad Bjeković sa ovlašÄ‡enjima da vodi krovnu organizaciju da izbora novog čelnika, vuku se potezi koji imaju za cilj nove kadrove u vrhu srpske kuće fudbala. Rasim Ljajić je javno predočio želju da preuzme vlast i pokuša da sredi stanje, a dotad će aktuelni rukovodioci napraviti rokadu u Sudijskoj komisiji.

Prema tvrdnjama Sport kluba, na sednici Odbora za hitna pitanja, u sredu, sa mesta predsednika tog tela biće smenjen Milan Karadžić. Kako je u prethodne dve godine bilo dosta problema u toj sferi, čelnici FSS procenili su da je Karadžićevo vreme isteklo, te da je vreme za druga lica.

Dva su u prvom planu. Jedno, dobro poznato sa televizijskih ekrana – Dejan Nedić, inače dugo godina angažovan u Fudbalskom savezu Beograda. Drugo Dejan Filipović, nekadašnji superligaški arbitar, koji je dogurao i do internacionalne scene, u kratkom periodu (od 2017. do 2018) sa ingerencijama baš u Sudijskoj komisiji, tada sa Rakom Đurovićem i Milanom Karadžićem.

Sport klub uverava da je Filipović favorit i da će na novu funkciju biti imenovan u sredu. Mada, dugo je kao prvi izbor FSS figurirao upravo Nedić, te ne bi trebalo potceniti njegove šanse, naročito što je praksa pokazala da su u ovdašnjem fudbalu veleobrti maltene svakodnevica.

Ni Nedić, ni Filipović nisu bili prvi izbor FSS za funkciju predsednika Sudijske organizacije. To mesto nuđeno je našem najboljem arbitru u poslednjih 20 godina, Miloradu Mažiću, međutim, njegov angažman na Kipru ga je odvratio od ideje da se vraća u srpski fudbal. Pominjalo se da bi u fotelju mogao Vlado Glođović, mada on ima zaduženja u UEFA.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE