Obrenovac, 29.11.2021

CENTAR SVEGA VREDNOG


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 20.08.2021.
Najavljen 10. Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru

Foto:Promo


„Dočekasmo da se i jubilarni međunarodni festival, koji promoviše sve ono vredno u sportu i oko njega, održi na Zlatiboru, i veoma smo ponosni što će od 26. do 29. avgusta naša planina i opština Čajetina biti centar svega vrednog što je u prethodnom periodu snimljeno na temu sporta, i kod nas i u inostranstvu“ rekao je Arsen Đurić, predsednik Organizacionog odbora festivala i predsednik Skupštine opštine Čajetina.

U četiri festivalska dana će biti prikazano 30 domaćih i međunarodnih dela na temu sporta, najzaslužnijima po mišljenju žirija festivala će biti dodeljene nagrade za životno delo a biće dodeljena i nagrada „Heroj sporta i života – Povelja Nataša Kovačević“.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović je ocenio da je najbolje ostavljeno za kraj, naglasivši da će se festivalom sportskog filma završiti više nego uspešna letnja sezona na Zlatiboru.. On je naglasio da je Zlatibor upravo poznat kao mesto na kome svoje bazične i pripreme za najveća sportska takmičenja obavljaju mnogobrojne sportske ekipe iz različitih sportova i sa različitih meridijana. „Zlatibor je ove godine do sada ugostio preko 30 sportskih ekipa, a naredne godine počinje izgradnja novih 14 fudbalskih terena“, naglasio je Živanović.

Umetnički direktor festivala Jovan Marković je istakao da je festival svojim desetim predstavljanjem pokazao da je uspešan i nadasve potreban. „Cilj ovog filmskog festivala je što veća promocija i onih medijski manje atraktivnih sportova, a da smo na pravom putu pokazuje i činjenica da se i kod nas i u svetu sve više snima sportskih filmova“ podvukao je Marković.

Festival sportskog filma na Zlatiboru je član Međunarodne asocijacije sportskog filma iz Milana, a gradovi partneri ovogodišnjeg festivala su Novi Pazar i Knjaževac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE