Obrenovac, 06.07.2022

PREDSTAVNICI SRBIJE NA ZOI!


Izvor: Espreso/OKS/Lokalne novine | Obrenovac, 21.01.2022.
Oboje imaju iskustva! MOGU LI DO MEDALJA?

Foto:oks.org.rs


Kvalifikacioni period za Zimske olimpijske igre završen je u ponedeljak, 17. januara, nakon čega su nadležne medjunarodne sportske federacije objavile liste kvalifikovanih sportista i dodeljenih kvota po zemljama.

Nevena Ignjatović će četvrti put učestvovati na Igrama i takmičiće se u spustu, superveleslalomu i alpskoj kombinaciji.

Ona je prethodno ;nastupala na Igrama u Vankuveru 2010. godine, Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018. godine, gde je i ostvarila najbolji plasman, osvojivši 14. mesto u alpskoj kombinaciji.

Marko Vukićević je do sada dva puta učestvovao na Igrama, u Sočiju i Pjongčangu, a u Pekingu će nastupiti u superveleslalomu i u spustu.

Šef Misije OKS za ZOI Peking 2022 Nataša Janković rekla je da se pripreme za nastup za predstojeće takmičenje privode kraju, kao i da se kroz svakodnevnu komunikaciju sa organizacionim komitetom Igara nastoji da sportisti bezbedno nastupe u Pekingu.

"Sve pripreme su praktično završene i predstoji nam da u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama sprovedemo finalna testiranja sportista na korona virus, kako bismo nesmetano mogli da krenemo u Kinu. Naši sportisti putuju u Peking 27. januara, nakon čega ulaze u zatvoreni sistem Olimpijskih igara u okviru kojeg će funkcionisati po sličnim pravilima kao i na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, u cilju zaštite od korona virusa", navela je Jankovićeva.

Janković je dodala da će srpski skijaši imati dovoljno vremena da se priviknu na vremensku razliku i da će spremno dočekati takmičenja u Pekingu.

Prvi će na stazu izaći Vukićević u spustu, koji će se održati drugog dana takmičenja, 6. februara od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

On će nastup na Igrama završiti dva dana kasnije u superveleslalomu koji, takođe, počinje u 4.00.

Ignjatović će prvi nastup imati 11. februara u superveleslalomu, a trka počinje u 4.00.

Ona će četiri dana kasnije od 4.00 voziti spust, a učešÄ‡e na Igrama završiće 17. februara u alpskoj kombinaciji, u sklopu koje će prvo nastupiti u spustu od 3.30, a zatim u slalomu od 7.00.

Zimske olimpijske igre u Pekingu počinju 4. februara svečanom ceremonijom koja će se održati na čuvenom stadionu Ptičje gnezdo, koji je korišÄ‡en i za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara 2008. godine.

Takmičenja će se održavati sve do 20. februara, kada će biti organizovana ceremonija zatvaranja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE