Obrenovac, 22.01.2022

PIKSI ZVANIČNO SELEKTOR


Izvor: novosti.rs/N.Iljukić/Lokalne novine | Obrenovac, 24.02.2021.
Tadić kapiten, vraća se i Matić?

Foto:crvenazvezdainfo.com


Dragan Stojković će za nekoliko dana i zvanično postati selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Ovo je Stojković potvrdio i u kratkoj izjavi za “Novosti “.

- Ne postoji više ni jedna prepreka da preuzmem reprezentaciju Srbije. Uskoro ćemo da se vidimo na promociji - bila je poruka “Novostima” i potvrda da će od ponedeljka Stojković sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i da stavi potpis na svoj dvogodišnji ugovor.

Mediji su poslednjih nedelja spekulisali da je taj ugovor “težak” između 650.000 i 825.000 evra, ali se o tome ni jedna ni druga strana ovog posla nisu još zvanično oglasili. 

Zamenik predsednika FSS Marko Pantelić je u kratkoj izjavi za domaće medije takođe potvrdio da će Stojković postati zamenik LJubiše Tumbakovića. 

-Možemo da potvrdimo da će Dragan Stojković biti novi selektor naše fudbalske reprezentacije . Ostalo je da se dogovore samo još neki sitni tehnički detalji , a tokom sledeće nedelje ćemo da organizujemo i promociju Srojkovića i na njoj će da bude više reči o svemu - rekao je Pantelić.

Tako je posle više od dva meseca završena prava mala medijska saga o tome da li Piksi preuzima klupu “orlova” ili ne. Od početka je on slovio za najozbiljnijeg kandidata za ovu funkciju , iako je FSS vodio pregovore i sa Savom Miloševićem i sa Vladanom Milojevićem.

Međutim, danas je pala poslednja, ujedno i najveća prepreka pred Stojkovićem. Naime, njemu je tokom prepodneva, po našem vremenu, iz kineskog kluba Gvangdžou RF, iza kojeg stoji najbogatija kineska građevinska kompanija, stigao raskid ugovora. U njemu su, uz popuštanje stavova sa obe strane, donekle umanjene preostale finansijske obaveze Kineza prema jednom od najboljih srpskih fudbalera svih vremena, pa se ostvarila mogućnost da Stojković neometano preuzme reprezentaciju Srbije.

Tako će Piksi za nekoliko dana i zvanično uzeti pod svoje reprezentacijiu kojoj odavno treba neko ko će da je izvede na pobednički kolosek. Jer, od trenutka kada su se “orlovi” plasirali na Mundijal u Africi 2010, pa i na Mundijal u Rusiji 2018.godine, nije se pojavio selektor koji je i plastično mogao da dokaže da tako dobri i skupi igrači po najboljim evropskim klubovima mogu da kao “za sve pare” igraju i za Srbiju. Piksi sada ima baš taj zadatak. I to u misiji odlaska na SP u Katar 2022. godine, pošto je nedavno, doslovce, tvrdio:

-Ako preuzmem reprezentaciju Srbije, odvešÄ‡u je na sledeće Svetsko prvenstvo!

Srbija dobija svog 12. selektora fudbalske reprezentacije. Osim pokojnog Radimira Antića i Slavoljuba Muslina, svi prethodnici, Klemente, Đukić, Petrović, Mihajlović, Drulović, Advokat, Ćurčić, Krstajić i Tumbaković su ovaj posao radili sa manje uspeha.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE