Obrenovac, 22.01.2022

BEOGRAD ORGANIZUJE SLEDEĆA TRI F8 EVROLIGE


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 27.03.2021.
Srbija SIGURNO ima predstavnika u najjačem klupskom takmičenju 2022. i 2023. godine

Foto:Profimedia


Šuškalo se prethodnoh dana, a sada je i javno potvrđeno - Beograd će organizovati završni turnir Lige šampiona u vaterpolu tri godine zaredom.

Prvo izdanje je od 3. do 5. juna ove godine i na njemu neće biti naših klubova, ali će VK Novi Beograd, kao tehnički organizator, 2022. i 2023. dobiti "vajld kard" i sigurno biti deo najjačeg klupskog takmičenja. Ovu vest potvrdio je za Novosti sportski direktor Novog Beograda Aleksandar Šoštar.

- Velika stvar zanaš klupski vaterpolo. Novi Beograd će biti siguran učesnik F8, ali i ostali naši klubovi plasman na završni turnir mogu da izbore kroz kvalifikacije. Ove godine će se F8 prvi put igtati na neutralnom terenu, što je šansa za sve klubove. Veliku zahvalnost na podršci dugujemo Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije i Vaterpolo savezu Srbije - rekao je Šoštar.

Prema trenutnoj situaciji realno je da turnir u Beogradu bude održan bez prisustva publike, ali još nije poznato na kom bazenu će biti igrane utakmice. Zna se i da za finalni turnir u Evropi treba izdvojiti do milion evra, odnosno tako je bilo u slučaju Hanovera, koji je i ove godine trebalo da bude domaćin, prenele su vaterpolovesti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE