Obrenovac, 29.11.2021

ZBOGOM, TETA VERA


Izvor: Gojko Filipović/Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2021.
Odlazak jedine svetske rekorderke Srbije!

Foto:Profimedia/Atletski savez Srbije


Preminula je legendarna srpska atletičarka Vera Nikolić. Na veliki srpski praznik napustila nas je jedina svetska rekorderka u atletici, višestruka prvakinja Evrope. Napustila nas je jedna velika duša.

O njenim vanserijskim rezultatima izlišno je govoriti, a o tome šta je prošla u životu mogli bi se ispisati romani. Zbog rata u tadašnjoj Jugoslaviji morala je da ode iz Zagreba, u kom je godinama živela po završetku karijere. Nanovo se skućila u Kruševcu, gde je životarila, iako je po svemu postignutom trebalo da živi punim plućima na lovorikama svoje slave.

S teta Verom putevi su mi se ukrstili nekoliko puta, a češÄ‡i su bili telefonski razgovori, iz kojih sam, pored pojedinosti koje su mi bile potrebne za tekst koji bih pisao, uvek izlazio bogatiji za neku životnu mudrost. I za to joj dugujem ogromnu zahvalnost. Lepu i mudru reč sve je teže čuti od sagovornika, a Vera je uvek imala spremnu poneku misao koja tera da se zamislite. I da je zapamtite.

Pamtim rečenicu iz našeg prvog intervjua negde početkom ovog veka: "I danas trčim, ali za unucima", koju je izgovorila s toliko topline da me i sad naježi. A pamtim i april prošle godine, kada smo poslednji put razgovarali i misao: "Imam jednu filozofiju, kad ne možeš na nešto da utičeš, nastavi dok ga ne prevaziđeš."

Zbog toga sam nešto teže nego oni koji nisu imali tu sreću da je upoznaju primio vest o njenom moždanom udaru januara ove godine. Raspitivao sam se kod ljudi bliskih Veri ili porodici kakvo je stanje i uvek bih dobijao isti, prilično poražavajući odgovor: "Nema promene". Sve do juče ujutru.

Vera Nikolić izgubila je životnu trku u noći između nedelje i ponedeljka. Velikoj šampionki možemo samo da kažemo: Hvala za sve i zbogom, teta Vera.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE