Obrenovac, 29.11.2021

SRBIJA SA TRI ADUTA NA KUPU PREDSEDNIKA


Izvor: sportklub.rs/Vladimir Todorović//Lokalne novine | Obrenovac, 30.08.2021.
Turnir će biti održan od 3. do 10. novembra u poljskom Vroclavu

Foto:OKS


Srbija će na „Kupu predsednika 2021“, takmičenju na kome učestvuju najbolje plasirani strelci na rang listama Svetske streljačke federacije (ISSF), imati troje predstavnika.

Početkom avgusta na „Kup predsednika“ su pozvani svi strelci plasirani od prvog do 12.mesta na svetskim rang listama posle Olimpijskih igara u Tokiju. Među njima su, kako je ranije objavljeno, Damir Mikec, olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem, i Milenko Sebić, osvajač olimpijske bronze MK puškom iz trostava. Mikec je drugi na listi za vazdušni pištolj, a Sebić peti u trostavu.

Iz Svetske streljačke federacije stigla je pozivnica i za Andreu Arsović, koja je u Tokiju osvojila osmo mesto u trostavu. Arsovićeva je trenutno na 13. poziciji na svetskoj listi za ovu disciplinu. Kako je u dopisu ISSF upućenom Streljačkom savezu Srbije objašnjeno, jedna od takmičarki plasiranih od prvog do 12.mesta je otkazala učešÄ‡e na „Kupu predsednika“. Tako je Arsovićeva naknadno pozvana kao „prva ispod crte“.

Streljački savez Srbije će potvrditi ućešÄ‡e svo troje kvalifikovanih reprezentativaca. Tri predstavnika na takmičenju koje je svojevrsna kruna streljačke godine u svetu je još jedna potvrda vrlo uspešne sezone srpskih strelaca.

U Vroclavu će, sem osam pojedinačnih olimpijskih disciplina vazdušnim i malokalibarskim oružjem, na programu biti i nadmetanja mešovitih parova vazdušnim oružjem. Sastavi miks ekipa će biti određeni žrebom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE