Obrenovac, 25.09.2022

SPORTSKE IGRE MLADIH SPREMAJU SPEKTAKL


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 01.05.2022.
Svi jedva čekaju finale!

Foto:SIM


Svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se 20. maja u Arilju.

Revijalnom utakmicom igre „između dve vatre“ u kojoj su učestvovala deca iz Arilja, predstavnici lokalne samouprave i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i gosti, najavljen je jedan od najvažnijih događaja koji se priprema ove sezone.

Prisutnima se prvo obratio Veljko Krčevinac, prošlogodišnji učesnik Međunarodne završnice u Splitu, koji je pozvao svu decu da učestvuju u Sportskim igrama mladih, kao što će i on učiniti i ove godine, jer želi da upozna još novih.

U ekipama koje su igrale revijalnu utakmicu bila su deca iz ariljskih osnovnih škola koja se uveliko pripremaju za turnir koji će se održati 20. maja. Pridružili su im se predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, predsednik opštine Arilje Predrag Maslar, predsednilk Saveza za školski sport Željko Tanasković, kao i trener i kapiten KK „Zlatibor“ Strajin Nedović i Dušan Kutlešić. Tokom utakmice videlo se da su deca u dobroj formi i da jedva čekaju da Igre počnu, ali su na kraju obe ekipe ponele titulu pobednika.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je da je odluka da u Arilju bude svečano otvaranje pokazatelj kakav su utisak prošle godine, kada su Igre u ovom gradu prvi put održane, ostavila deca Arilja koja su bila i učesnici završnice u Splitu. Takođe, prema njenim rečima, lokalna samouprava je propoznala značaj koji Igre imaju u promociji sporta, druženja i širenju tolerancije među decom.

Predsednik opštine Predrag Maslar rekao je da svi u ovom gradu jedva čekaju 20. maj, posebno deca, i da će se maksimalno potruditi da ovaj dan za sve u Arilju, ali i one koji tog dana budu gosti Arilja, bude dan za pamćenje. Maslar je istakao da je jako važno da se ovako velike i značajne manifestacije za decu održavaju i u manjim sredinama, jer je važno da se deca na sve načine usmeravaju ka zdravom životu, sportu i druženju. Takođe, poželeo je uspeh deci koja Arilje budu predstavljala na daljim nivoima takmičenjima i da i ove godine u timu Srbije u Splitu budu najmlađi Ariljci.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković rekao je da Savez godinama unazad podržava Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Tanasković je istakao da mu je zadovoljstvo što je u Arilju i da je jako važno da jedna ovakva regionalna organizacija poseti i manje sredine, a da je to prava odluka govore zadovoljstvo i osmesi na dečijim licima.

Jedan od trenutno najboljih mladih košarkaša u Srbiji, miljenik ovog kraja, kapiten KK „Zlatibor“ Dušan Kutlešić podsetio je decu koliko je važno da budu fizički aktivna, da je važno da imaju ambicije i da postižu uspehe, ali ono što će se zauvek pamtiti jesu poznanstva koja se stiču kroz ovakva druženja.

Sportska takmičenja 20. maja održaće se na terenima u Latvici, a od 20 časova predviđen je i zabavni program. U prvom delu publici će se predstaviti deca Arilja različitim sadržajima. Takođe, na sceni će se po prvi put u svom rodnom gradu pojaviti i mlada Danijela Veselinović, koju zovu i srpska „kraljica trube“. Od 21 sat koncert će održati Željko Samardžić.

Putnici na Državno finale Sportskih igara mladih u nekim sportovima se već znaju. Ostalo je da se održe još Regionalni finalni turniri u rukometu, tenisu i odbojci na pesku. Karavan radosti i prijateljstva ove godine počinje 7. maja u Ćupriji, a i ove godine je u planu da Igre stignu u 25 gradova.

Na ovim turnirima deca će se takmičiti u atletici, malom fudbalu, basketu 3x3, igraće se Coca Cola kup, kao i igra „između dve vatre“. Potom, u prvoj polovini juna slede Regionalna finala i za ove sportove.

Državno finale planirano je da se održi u prvoj polovini jula, kako bi najbolji SIMOVCI bili spremni da u avgustu putuju u Split na mini letovanje gde će se družiti sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE