Obrenovac, 25.09.2022

SRBIJA JE DOBILA JUNIORSKOG EVROPSKOG Å AMPIONA U SPORTSKOM OBARANJU RUKE


Izvor: Ž.M/Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2022.
Veliki uspeh takmičara iz Srbije na EP Budimpešti

Foto:Srpski sportski savez za obaranje ruke


Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke učestvuje na Evropskom prvenstvu u Bukureštu od 7. do 14. maja.

Po prvi put u istoriji od 2015. godine, od kad se naša reprezentacija takmiči na evropskim i svetskim prvenstvima osvojena je zlatna medalja i prvo mesto u juniorskoj kategoriji.

Aleksandar Stanković iz Surdulice član kluba Can Opener iz Niške Banje ostvario je istorisjki uspeh i postao evropski šampiom u sportskom obaranju ruke u kategoriji do 85kg i po prvi put čula se himna Srbije “Bože pravde”.

Reprezentativci Srbije u juniorskoj kategoriji su dominirali na Evropskom prvenstvu. Jovana Arnautović iz Šapca članica kluba HOOK iz Trstenika osvojila je drugo mesto u kategoriji desna ruka 70kg+ .

Treću medalju za Srbiju osvojio je Veljko Petrović iz Surdulice član kluba Can Opener iz Niške Banje koji je osvojio treće mesto u kategoriji desna ruka juniori do 80kg. Aleksandar Stanković prvog dana na Evropskom šampionatu osvojio je i levom rukom medalju treće mesto u svojoj kategoriji.

-Srbija za sada ima četiri medalje a ostalo je još četri dana takmičenja na Evropskomšampoonatu. Nadamo se da će i masteri i seniori ostvariti odlične rezultate i da će osvojiti još medalja za Srbiju. Sportsko obaranje ruke Armwrestling doživljava ekspanziju i mnogo veliku popularnost kao sport, kako u našoj zemlji tako i u svetu. Očekuje se da ARMWRESTLING postane olimpijski sport 2028. godine u Los Anđelesu, kaže predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković, koji je veoma ponosan na naše takmičare.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE