Obrenovac, 07.06.2023

DECO, U SUTRA SVI NA ADU CIGANLIJU


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 17.06.2022.
Po─Źinje deveto Sportsko sabranje!

Foto:Sveta Srbija


Sabranje ─çe razlo┼żiti i potrebu za o─Źuvanjem ne samo ─Źoveka, nego i prirode koja nas okru┼żuje: vazduha, zemlje, vode, sve to pod sloganom: ”─îuvajmo Bo┼żiju tvorevinu”

Deveto Sportsko Sabranje Svete Srbije bi─çe odr┼żano u subotu 18. juna na Adi Ciganliji.

Pravoslavno sportsko udru┼żenje “Sveti Srb i ja” (PSUSS) i svi njegovi ─Źlanovi ve─ç deveti put, sa velikom radoš─çu molitveno iš─Źekuju sutrašnje saborovanje na Adi.

I ove godine to je od 9 ─Źasova na starom mestu (prostor i sportski tereni desno od kru┼żnog toka), na velikoj livadi detinjstva, na kojoj su mnogi od 180.000 onih koji su prošli kroz prethodnih osam Sabranja, maltene odrasli.

Mesto doma─çinstva i susretanja i ove godine ─çe biti ispunjeno licima i osmesima na hiljade dragih gostiju, onih najmla─Ĺih koji ─çe zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama do─çi na porodi─Źno okupljanje roda koji dolazi.

Sabiraju─çi svih 364 dana izme─Ĺu dva Sabranja u ovom jednom, organizatori ─çe ispunjavaju─çi svoju misiju, pokušati da sve prethodne dane objedine temom i sadr┼żajem kojim ┼żele da jasno poka┼żu i ka┼żu šta to Sveta Srbija jeste i ─Źemu te┼żi.

- Kao doga─Ĺaj sportskog, porodi─Źnog, duhovnog, dru┼żeljubivog, kulturnog, zabavnog, obrazovnog i patriotskog karaktera, protkanog ljubavlju i Jevan─Ĺeljem, ove godine ima za zatadak i misiju da iska┼że va┼żnost inkluzije i brige o našem bli┼żnjem uopšte u društvu, sa akcentom na jednaka prava i potrebe osoba sa invaliditetom koje se po voljnom anga┼żovanju i ljubavi, svakodnevno bave sportom ili nekim oblikom fizi─Źke aktivnosti.

SATNICA MANIFESTACIJE ”9. SABRANjE SVETE SRBIJE”:

Subota 18. jun, Ada Ciganlije (prostor i sportski tereni desno od kru┼żnog toka)

9:00 – 11:00 Sveta liturgija

11:30 Otvaranje Manifestacije – sa šampionima paraolimpijcima Srbije, zajedni─Źka fotografija svih u─Źesnika sportskih i kulturnih sadra┼żaja

12:00 -12:30 Ve┼żbamo sa šampionima – sportski program za predškolce

12:30 Program na bini i sportski program, turniri na okolnim sportskim terenima

13:00 Ru─Źak - vojni─Źki pasulj

15:00 Tribina: ”Sport i Pravslavlje”

16:30 Proglašavanje pobednika svih turnira

17:00 Zatvaranje Manifestacije

Mi danas me─Ĺu njima imamo na desetine uspešnih evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona u raznim sportskim disciplinama, koji nam li─Źnim primerom kroz svoj ┼żivot, pokazuju snagu svog karaktera i istrajnosti, skromnosti i po┼żrtvovanosti i iznad svega ljubavi uz puno poštovanje onog pored i preko puta sebe - ka┼że za Portal Kurira Dimitrije Stiki─ç, PR menad┼żer Svete Srbije, koji je "duša" i najve─çi pregalac celokupnog Sabranja.

Tako─Ĺe kroz ovu sportsku temu, Sabranje ─çe razlo┼żiti i potrebu za o─Źuvanjem ne samo ─Źoveka, nego i prirode koja nas okru┼żuje: vazduha, zemlje, vode, sve to pod sloganom: ”─îuvajmo Bo┼żiju tvorevinu”.

Jedan od najva┼żnijih medijskih partnera i prijatelja Sabranja je dnevni list Kurir.

Ulaz i svi zadr┼żaji na Manifestaciji su besplatni

DECO, PRIJAVITE SE NA TURNIRE

Turniri ─çe biti organizovani iz sportova: odbojka, fudbal, atletski kros, košarka, stoni tenis, streli─Źarstvo...

Sportske stanice: preko 40 sportskih stanica sa prezentacijom sporta: borila─Źkih, modelarstvo, gimnastika…

Kulturno-umetni─Źki program: folklor, balet, plesne grupe, peva─Źke grupe Kreativne radionice: slikarstvo, kaligrafija, mozaik…

Obezbe─Ĺeni su i osve┼żenje, sendvi─Źi, baloni, majice, sladoledi za sve u─Źesnike kao i pehari i medalje za najbolje u takmi─Źenjima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE