Obrenovac, 24.06.2024

U Obrenovcu održano prvenstvo Beograda u savateu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.04.2019.
Hala Sportsko-kulturnog centra ponovo je okupila mlade nade srpskog sporta

Foto:Printscreen
Obrenovac je i proteklog vikenda bio domaćin jednog velikog sportskog takmičenja. Naime, u hali sportova Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“ održano je prvenstvo Beograda u savateu za mlađe kategorije.

„Sve nas raduje to što je Obrenovac postao stecište najvažnijih i najeminentinijih sportskih dešavanja kada su u pitanju Beograd i Srbija. Prethodne nedelje imali smo prvenstvo Beograda u rvanju, a ovog puta reč je o takmičenju u savateu, gde je takođe učešće uzeo veliki broj takmičara“, rekao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac.

On je uveren da su odlični uslovi koji se tiču sportske infrastrukture, ali i jedinstvenog programa pod nazivom „Eko dinar“, značajno doprineli ekspanziji borilačkih sportova u Obrenovcu. Stanković je istakao da je veoma važno to što sva deca imaju priliku da se u svom gradu besplatno bave željenim sportom.

Preko 100 takmičara iz 15 ekipa pokazalo je svoje umeće, a svoju priliku da pokaže koliko je napredovao imao je i obrenovački Klub borilačkih sportova „Knez Lazar“.

Sportski savez i klubovi zadovoljni su uslovima koje im pruža hala SKC-a, što samo ide u prilog činjenici da je sa punim pravom organizacija najvažnijih takmičenja poverena baš Obrenovčanima.

Savate je kompleksan borilački sport koji čini veliki broj tehnika samoodbrane. Na takmičenjima u savateu insistira se na tehničkoj doslednosti udaraca, a svaki nepravilno izveden, kažnjava se od strane sudija. Tok borbe je dinamičan jer se od sportista očekuje neprestana razmena udaraca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE