Obrenovac, 19.09.2021

Održan humanitarni turnir 'Trojka iz bloka' u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2018
Organizator popularnog turnira je organizacija 'Srbi za Srbe' a sav prihod sa ovog turnira ide porodici Miljanović iz Grabovca.

Foto:lokalnenovine.rs
Humanitarni turnir u šutiranju trojki 'Trojka iz bloka ' održan je na košarkaškom terenu preko puta Sportsko kulturnog centra u Obrenovcu. Organizator popularnog turnira je organizacija "Srbi za Srbe" a sav prihod sa ovog turnira ide porodici Miljanović iz Grabovca.

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su nedavno ovu porodicu, koju čine samohrana majka Sanja i deca Dejan (14), Anđela (13) i Anastasija (11). Na žalost, Sanjin suprug iznenada je preminuo krajem 2016. godine.

Sanja nema stalno zaposlenje, ali poslednjih meseci radi na povremenim poslovima pri Komeserijatu za izbeglice. Kuća u kojoj žive nije završena, sa radovima se stalo kada je suprug i otac preminuo. Za samohranu majku je jako teško i da obezbedi deci osnovno, tako da završetak kuće predstavlja za njih ogroman problem.

Projekat ''Trojka iz bloka'' (www.trojkaizbloka.org),pomoću kojeg se kroz turnire u brzom šutiranju trojki prikupljaju sredstva namenjena za pomoć socijalno ugroženim porodicama, sa više dece, koje žive na području Srbije, održava se od 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena zvezda i KK Partizan kao i brojnih sponzora, donatora i poznatih ljudi iz sveta sporta, muzike i filma.

Od 2005. godine, pod sloganom ''Deca su naša budućnost'', Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je 2,5 miliona evra donacija i pomogla više od 1.700 socijalno ugroženih porodica koje broje oko 12.000 dece. Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć na narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije i regiona. Na svom zvaničnom sajtu (www.srbizasrbe.org) i fejsbuk stranici (www.facebook.com/srbizasrbe), organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima.

Iako su tri mlada momka osvojila pehare, kao najbolji šuteri, pobednici ovog turnira su bili svi oni koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i samim učešÄ‡em doprineli da se život jedne porodice promeni na bolje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE