Obrenovac, 25.01.2022

OBRENOVAC DOMAĆIN TAKMIČENJA U RVANJU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2021.
Obrenovac je prvog dana vikenda bio domaćin najboljim mladim rvačima Beograda

Foto:obrenovac.rs


UčešÄ‡e na ovom takmičenju uzelo je oko 120 takmičara iz svih klubova Beograda.

Isto takmičenje održano je i prošle godine u opštini Obrenovac, što je jedan od dokaza da je Gradska opština Obrenovac spremna da pomogne i rad rvačkih klubova.

– Ovo takmičenje je dobar uvod u Svetsko prvenstvo u rvanju koje će se održati sledeće godine u Srbiji, ali je i pokazatelj dobre strateške politike Republike Srbije, koja i pored ostalih ulaganja pravi i dva ozbiljna rvačka centra u Kanjiži i Beogradu. Ovi centri biće internatskog tipa i raspolagaće sa po 50 soba, a mi sa lokala smo uvek tu da ispratimo strateški razvoj sporta – rekao je Miloš Stanković predsednik Komisije za sport opštine Obrenovac i dodao da je rvanje veoma važan sport za decu školskog uzrasta.

Dva rvačka kluba iz Obrenovca uzela su učešÄ‡e na ovom takmičenju. U opštini Obrenovac deca zainteresovana za rvanje, mogu se priključiti ovoj sportskoj disciplini na treninzima u rvačkim klubovima TENT i ”Soko”.

Nenad Pavlović, predsednik RK ”Soko”, naveo je da je veliko interesovanje devojčica i dečaka iz Obrenovca za ovu sportsku disciplinu.

Iz gradske Komisije za sport navode da će nastaviti saradnju sa rvačkim klubovima i nadaju se da će veliki broj dece odabrati ovaj sport, koji je inače najtrofejniji srpski individualni i olimpijski sport.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE