Obrenovac, 25.05.2024

ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR U ŠAHU ”DRAGAN TRIŠIĆ”


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2023.
Ovogodišnji memorijalni turnir u šahu ”Dragan Trišić” otvorio je amasador Republike Kube dr Lejde Rodrigez Hernandez

Foto:obrenovac.rs


Turnir su posetili predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Hernandez je naglasio’, da je pokretač šahovskog kluba ” Hose Raul Kapablanka” Dragan Trišić bio veliki prijatelj Kube.

– Pored toga što znaju da igraju šah, ova deca su upoznata sa istorijom Kube i životom Hose Raula Kapablanke, koji je bio svetski šampion. Srećan sam što sam ovde i što imam priliku da uživam u turniru i u razgovoru sa ljudima – naveo je Hernandez.

Goran Šehović ispred šahovskog kluba ”Hose Raul Kapablanka” naglasio je da se organizatori trude da svake godine kroz memorijalni turnir ukažu na veliko delo šahovskog entuzijaste, promotera i ljubitelja šaha Dragana Trišića.

– Deca uživaju u šahovskoj igri, koja se kroz vreme nije mnogo promenila. Možemo reći, da je šahovska igra najinterasantnija igra na svetu, jer je kao život, razvija logiku, preciznost, sistematičnost, proverljivost, maštovitost, inicira pronalaženje strategije, plana, pa sam stoga zadovoljan što veliki broj dece iz Obrenovca igra šah – poručio je Šehović.

Član Veća opštine Obrenovac Miloš Stanković podsetio je da je šahovski klub u Obrenovcu osnovan 2009. godine i to zahvaljujući entuzijazmu Dragana Trišića.

– Po osnivanju kluba, počinje intenzivan rad dečijeg šahovskog kluba, koji do današnjeg dana raste. Ovaj klub se kroz vreme promoviše, decu uči pravim vrednostima, razmišljanju, druženju. Motivisani smo da budemo uz šahovski klub, da im pomognemo našim programima, kako bi mogli da opstanu i dalje napreduju, uzimajući učešće u svim takmičarskim aktivnostima kako na nivou grada, tako i na nivou Republike Srbije – rekao je Stanković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE