Obrenovac, 25.01.2022

USPON ŽENSKE KOŠARKE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2021.
Uskoro 'Eko-dinar plus'

Foto:obrenovac.rs


Zahvaljujući Pokretu za žensku košarku Marine Maljković, selektorke srpske reprezentacije, obrenovačka ženska košarka za mlade doživljava svoj uspon. Trening devojčica ženske košarke obišao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport Gradske opštine Obrenovac.

Stanković je izrazio zadovoljstvo zbog evidentnog uspeha košarke za mlade, ali i otvorenih mogućnosti za sve mlade iz Obrenovca zainetresovane za košarku, koji sada imaju priliku da se ozbiljno bave ovim sportom.

– Pokret za žensku košarku Marine Maljković doneo je jedan veliki kvalitet i boljitak. Znamo da je ženska košarka dugo godina tavorila i nisu postojale ni omladinske selekcije, a ni prvi timovi. To je probudilo želju devojčica za košarku i sada imamo veliku zainteresovanost. Radujemo se ostvarivanju prve takmičarske seniorske utakmice u septembru posle pauze u igranju u trajanju od deset godina. Takođe me raduje i saradnja svih obrenovačkih klubova, koji omogućavaju devojčicama dolazak do košarkaškog kluba ”Radnički” kako bi seniorska reprezentacija mogla da funkcioniše – rekao je Stanković.

On je ovom prilikom podsetio na neke povoljnosti koje će najavljeni program ”Eko-dinar plus”, doneti sportistima iz Obrenovca.

– U narednih nekoliko dana potpisaće se program ”Eko-dinar”. Ono što smo takođe obećali je i program ”Eko-dinar plus” sa kojim će svi klubovi moći da uđu u nove moderne sale, koje su i pravljene da budu pune dece, članova svih obrenovačkih klubova. To je nešto što će po pristupačnim cenama biti veliki benefit za trenažni proces svih klubova – izjavio je Stanković.

Trener košarkaškog kluba ”Radnički” Vladimir Danilović najavio je formiranje ženskog seniorskog tima i ukazao na mnogobrojne olakšice koje su na raspolaganju svim devojčicama koje pristupe Pokretu za žensku košarku Marine Maljković.

– One devojčice koje su počele u Pokretu za žensku košarku Marine Maljković sada su KK ”Radnički” i igraju za selekciju juniorki i kadetkinja. Devojčice samim pristupanjem pokretu od naših sponzora dobijaju svu neophodnu opremu. Imamo puno devojčica predškolskog uzrasta i ranijih razreda osnovnih škola, njih takođe spremamo za dalji takmičarski proces – kazao je Danilović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE