Obrenovac, 22.01.2022

ZLATO SIJA U OBRENOVCU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 12.05.2021.
Maja Stanković iz Obrenovca osvojila prvo mesto na internacionalnom kupu u Čačku, u kategoriji bodi fitnesa

Foto:obrenovac.rs


Maja Stanković iz Obrenovca, ove godine na takmičenju u Čačku pod nazivom Bodybuilding and fitness championship trofej 2021, osvojila je prvo mesto u kategoriji bodi fitnesa. Kako ona ističe, u Obrenovcu postoji veliko interesovanje za ovu sportsku dispilinu, te je ove godine u planu održavanje takmičenja koje će dodatno popularizovati ovaj sport.

Pripreme za takmičenje trajale su 18 meseci, a kako ističe pobednica internacionalnog kupa u Čačku, u ovom sportu je jako dugo, gotovo ceo svoj život.

– Prošle godine takmičila sam se u kategoriji bikini fitnes, koja zahteva manje mišićne mase, manje separacije mišića, odnosno zahteva oblikovano i zategnuto telo. Međutim bodi fitnes je kategorija u kojoj se takmiči manji broj žena, zato što je potrebna veća mišićna masa, veća separacija mišića – objasnila je Stanković.

Kako je Maja ovom prilikom istakla, njeno telo se dugogodišnjim treniranjem izgradilo na poseban način, odnosno udeo mišićne mase postao je veći, te više nije bilo uslova da se takmiči u kategoriji biki fitnes, tako da ju je sačekala naredna takmičarska kategorija, bodi fitnes, u kojoj je i postigla uspeh.

– Najjača konkurencija dolazi iz Srbije, jer se dosta devojaka odavde takmiči. Ono što me dalje očekuje jesu takmičenja svaki naredni vikend, međutim meni najvažnije jeste državno prvenstvo Srbije koje će biti održano 29. maja, kada će biti i kvalifikacije za reprezentaciju, te kvalifikacije za odlazak na balkansko prvenstvo u Rumuniju – navela je Stanković.

Predsednik Komisije za sport opštine Obrenovac Miloš Stanković čestitao je pobedu Maji Stanković i poželeo sreću i uspeh na budućim takmičenjima.

– Obrenovac je u fazi razvoja kada je u pitanju bodi fitnes, a broj takmičara i uopšte ljubitelja ove sportske discipline je sve veći. Kako u zajednici raste interesovanje za ovaj sport , u dogovoru sa Majom došli smo na ideju da napravimo jedan ozbiljan i renomiran trofej Obrenovca u bodi fitnesu, što će dodatno promovisati ovaj sport – rekao je Stanković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE