Obrenovac, 03.07.2022

HOLISTIČKA MEDICINA savetuje: Soda bikarbona briše gljivične infekcije


Izvor: Novosti | Obrenovac, 23.02.2022.
Soda bikarbona će pomoći u balansiranju kiseline i baze u našem telu

Foto:Pixabay
Terapija sodom bikarbonom se može koristiti kao prva linija odbrane za širok spektar bolesti, uključujući rak, grip, dijabetes, bolest bubrega, pa čak i obična prehlada.

Terapija sodom bikarbonom pomaže regeneraciju iritirane kože i sluzokože, zaceljivanje opekotina, deluje protiv infekcije mokraćne bešike i povećane kiselosti urina, protiv gljivičnih infekcija, kao dezodorans za pazuh.

Recept protiv gljivične infekcije

Jedna od najboljih ginekoloških terapija za infekcije izazvane gljivicama je soda bikarbona. Vaginalna kandidijaza nastaje prekomernim rastom gljivice kandide. NajčešÄ‡i simptomi su svrab, iritacija, osećaj pečenja i vaginalni sekret bele boje, sirastog izgleda, bez mirisa.

Ovaj problem može se rešiti i ispiranjem sa rastvorom sode bikarbone. Iz onog opštepoznatog razloga – povećanja narušene pH vrednosti sredine. Kandida ne može da preživi u baznoj sredini.

Za terapiju sa sodom bikarbonom u kućnim uslovima potreban vam je irigator zapremine od 500 mililitara i soda bikarbona.  Količinu rastvora pripremite po želji, prema odnosu 1 kašičica sode na 100 mililitara vode. Obzirom da postoji i medicinska soda u tabletama, možete ih koristiti kao vaginalete.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE