Obrenovac, 19.01.2022

PRIRODNI LEKOVI ZA ČIŠĆENJE BUBREGA


Izvor: Lepa&Srećna,Lokalne novine | Obrenovac, 17.01.2020.
Efikasan način da sačuvate ovaj organ od teških infekcija

Foto:Profimedia
Za čišćenje bubrega je, prvenstveno, potrebno piti dovoljno vode u toku dana. Uz to, neke namirnice imaju dodatno blagotvorno dejstvo na bubrege!

Brusnice

Brusnice su fantastično voće i uvek ih valja dodati u ishranu. Preporučuju se ljudima sa infekcijom beškike, jer njihov sastojak proantocijanidin sprečava bakterije da se zadržavaju u urinarnom traktu i bubrezima.

Maslačak

Za mnoge samo "korov", maslačak je zapravo izuzetno korisna biljka i narodni lek. Koren maslačka deluje kao diuretik i može pomoći pri čišćenju bubrega i jetre.

Treba da ga koristite i ako patite od akni, ali i u slučaju anemije. Ako patite od bubrežnih bolesti, što češće uzimajte čaj od korena maslačka, a u proleće jedite salatu od maslačkovog lista.

Peršun

Gde je salata, neka tu uvek bude i peršun. Zahvaljujući blagotvornim sastojcima apiolu i miristicinu, peršun je prirodan diuretik. Zato redovno uzimajte čaj od peršuna ako vas muče infekcije urinarnog trakta ili imate kamen u bubregu.

Budite oprezni ako imate i dijabetes, jer peršun može da obori šećer u krvi. Takođe, može da loše reaguje u kombinaciji s nekim lekovima, pa svaki pacijent koji boluje od hronične bubrežne bolesti mora prvo da se konsultuje sa svojim lekarom pre nego što počne sa redovnim korišćenjem peršuna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE