Obrenovac, 05.10.2022

ZABORAVITE NA SUVE I ISPUCALE RUKE


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.11.2019.
Evo kako da opet budu glatke i mekane

Foto:GULIVER/GETTY IMAGES/IPROGRESSMAN
Suncokretovo ulje

Studija sprovedena 2013. godina je pokazala da suncokretovo ulje hidrira kožu kada ga namažete na ruke. Ista studija je pokazala da maslinovo ulje oštećuje zaštitni sloj kože, te da nisu sva prirodna ulja pogodna za hidrataciju kože.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je veoma bezbezdno i efikasno u nezi kože. Utvrđeno je da znatno poboljšava hidrataciju kože i broj lipida (masti) na površini kože.

Studija sprovedena 2016. je pokazala da kokosovo ulje sadrži masne kiseline koje imaju svojstva emolijenta, tj. popunjavaju "praznine" na suvoj koži, čineći je ponovo glatkom.

Mleko

I mleko je dobro za kožu, ali ne treba nigde da ga nanosite, već da ga pijete. Naime, u studiji je utvrđeno da masti koje se nalaze u mleko, fosfolipidi, poboljšavaju zaštitni sloj kože.

Med

Brojne studije su dokazale da med povoljno deluje kako na zdravlje, tako i na kožu. On hidrira kožu, a ima i antizapaljenska svojstva, i možete ga naneti direktno na kožu.

Vazelin

Već godinama se koristi za hidrataciju, a studijom je dokazano da dobro deluje na zaštitni sloj kože, tako pomažući kod suve kože i podmlađuje je.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE