Obrenovac, 05.10.2022

LEK IZ PRIRODE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2019.
Celer oporavlja kožu, a dobar je i za bubrege

Foto:Depositphotos
Osim što je cenjen kao dodatak brojnim jelima, koren celera se pokazao izuzetno delotvornim i kod različitih zdravstvenih tegoba. Zagovornici tradicionalne medicine ističu da je posebno lekovit kod mnogih kožnih oboljenja, ukoliko se jede svež. U sirovom stanju ga preporučuju i osobama koje imaju kamen u bubregu ili mokraćnoj bešici, jer je dobar diuretik.

Da biste postigli željeni zdravstveni efekat, sitno narendajte iste količine celera i jabuke, dobro ih izmešajte i uzimajte više puta u toku dana. U ovu mešavinu možete da dodate narendane orahe i šećer po želji.

Prilikom odabira celera vodite računa da njegova težina u ruci odgovara njegovoj veličini, a na dodir da je čvrst. Ostaci stabljike na vrhu treba da su sveži i bez tragova sušenja i truljenja. Prilikom kupovine izbegavajte opran i iseckan celer, jer stajanjem gubi boju i vredne nutritivne sastojke.

Svežinu celera možete proveriti i pritiskom stabljike po sredini. Ukoliko je zvuk pucketav celer je svež. Ako su pri dnu svežnja spoljne stabljike odvojene, najverovatnije je da takav celer stoji duže.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE