Obrenovac, 19.01.2022

PATITE OD MUČNINE NA PUTOVANJIMA?


Izvor: Dnevni Avaz,Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2020.
Evo koje namirnice morate imati pri ruci

Foto:Depositphotos
Vožnja može da učini da vam letnji odmor bude prava noćna mora. Kad krećete na put, a imate problema s vožnjom, važno je da znate kako da se izborite sa mučninom i ne dozvolite da vam pokvari odmor.

Ulje nane i đumbira ublažiće vam mučnine, a tokom vožnje nemojte da čitate nego gledajte kroz prozor. Važno je da se mučnina spreči pre putovanja.

Može da se javi u vozilu u pokretu: automobilu, autobusu, avionu ili na brodu. Te mučnine, koje neretko prate putovanja, a najviše znaju da muče najmlađe, najbolje je rešiti - đumbirom. Narendajte ga i pojedite svežeg pola sata i četiri sata pre putovanja, i to oko pola kašičice.

U ublažavanju i olakšavanju tegoba na putovanju pomoći će vam i aroma-terapija. Uz eterična ulja nane, lavande, eukaliptusa i đumbira, umirićete mučnine i uživati u svakom trenutku godišnjeg odmora.

Stavite kap ulja od nane na kockicu šećera i lagano rastopite u ustima ili kapnite dve kapi eteričnog ulja đumbira ili eukaliptusa na maramicu te polagano udišite. Ipak, pre oralnog uzimanja eteričnih ulja, posavetujte se sa stručnjacima. Osim što ublažavaju mučnine na putovanjima, eterična ulja podižu i koncentraciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE