Obrenovac, 09.06.2023

ZNAK DA JE VIRUS PROŠAO KROZ ORGANIZAM


Izvor: Kurir.rs/Mondo/Lokalne novine | Obrenovac, 05.12.2021.
Ako vam se dešava sledeća stvar, imali ste koronu

Foto:Shutterstock


Korona virus ve─ç je toliko rasprostranjen, da se mnogi od nas pitaju da li smo ga prele┼żali, a da to mo┼żda nismo ni znali.

Tako nešto je mogu─çe jer, kao što svi znamo, postoje i asimptomatski slu─Źajevi korone, ali i oni kada su simptomi veoma blagi i mogu─çe je pomešati ih sa ne─Źim drugim – glavobolja, bol u grlu i sli─Źno piše Mondo.

Najsigurniji na─Źin da utvrdite da li ste prele┼żali koronu je, naravno, da proverite da li imate antitela u krvi, ali pored toga, i neki simptomi otkrivaju da je virus prošao kroz telo. Recimo, odre─Ĺen tip glavobolje mo┼że da bude znak prele┼żane korone, a sada je direktor Instituta za autoimune i reumatske bolest "Sejnt D┼żozef", dr Robert Lahita, otkrio i sasvim neo─Źekivan simptom.

Naime, ako vam je teško da se koncentrišete dok gledate film, vrlo je mogu─çe da je virus korona prošao kroz vaše telo.

"Pacijenti koji su prele┼żali kovid imaju poteško─çe da odgledaju film. Koncentracija im je loša, ponekad veoma dugo nakon što su prele┼żali virus", ka┼że on.

Pored toga, ukoliko ste imali simptome sli─Źne prehladi, koji su trajali dve nedelje ili du┼że, vrlo je verovatno da je u pitanju bila korona. Kod onih koji su prele┼żali virus, tako─Ĺe se javlja i ekstreman umor, koji ponekad traje mesecima. Naravno, sve to nije sigurno i uvek je najbolje tesirati se i otkloniti svaku sumnju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE