Obrenovac, 08.08.2022

PREUZMITE ELEKTRONSKI DOKUMENT O VAKCINACIJI


Izvor: MONDO/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2021.
Od sada dostupne potvrde za lakše putovanje

Foto:Profimedia


Oni koji žele da preuzmu Digitalni zeleni sertifikat potrebno je da se registruju na portalu eUprava.

Potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa korona i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2, odnosno Digitalni zeleni sertifikat, svi građani Republike Srbije od sada mogu da preuzmu na portalu eUprave.

"Digitalni zeleni sertifikat predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv korona virusa i da li imate rezultate testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2. On predstavlja potvrdu koja je kvalifikovano elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena. Digitalni zeleni sertifikat, pored ličnih podataka - imena, prezimena, JMBG-a, pola i broja pasoša, sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze. Takođe, ovaj sertifikat sadrži i rezultate PCR, antigenskog i serološog testa", izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Državljani Srbije koji žele da dobiju Digitalni zeleni sertifikat potrebno je da se registruju na portalu eUprava.

Posle prijave i odabira usluge Digitalni zeleni sertifikat, prikazuje se opcija Pokreni uslugu. Potrebno je da, nakon pokretanja opcije Pokreni uslugu, građani provere svoje podatke, potvrde imejl adresu i za par minuta Digitalni elektronski sertifikat stiže na odabrani imejl.

Uputstvo za registrovanje naloga na portalu eUprava je dostupno OVDE.

Očitavanjem QR koda na Digitalnom zelenom sertifikatu dobijaju se sledeći statusi: za vakcinaciju zelena boja ukoliko je primljena prva i druga doza vakcine, odnosno prva doza kod vakcine AstraZeneka; za rezultate PCR i antigenskog testa zelena boja ukoliko su ovi testovi urađeni u poslednja 72 sata i ukoliko su negativni; za rezultat serološkog testa zelena boja ukoliko je urađen u poslednjih 6 meseci (za nevakcinisane osobe), odnosno 2 meseca (za vakcinisane osobe) i ukoliko je IgG parametar pozitivan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE