Obrenovac, 20.08.2022

BESPLATNA PREVENTIVNA MAMOGRAFIJA


Izvor: N1/FoNet/Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2021.
Do 14. novembra na Kalemegdanu

Foto:Shutterstock


Zbog velikog interesovanja za besplatne preventivne mamografske preglede, akcija je produ┼żena i mobilni mamograf u Beogradu bi─çe na istoj lokaciji, na Carigradskom drumu, na samom ulazu u park Kalemegdan iz Uzun Mirkove ulice, umesto do 31. oktobra, do 14. novembra, saopšteno je.

Kako se navodi, svi termini pregleda su popunjeni u rekordnom roku, te više ne─çe biti dostupno zakazivanje pregleda u mobilnom mamografu

Do sada je pregledano više od 400 ┼żena, dok je više od 1.000 ┼żena prijavljeno za preglede do kraja akcije besplatnih mamografskih pregleda.

Rak dojke je vode─çi maligni tumor kod ┼żena u Srbiji, ali je u velikom broju slu─Źajeva izle─Źiv ukoliko se otkrije i le─Źi na vreme.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, svake godine 4.000 ┼żena oboli i 1.600 izgubi ┼żivot. Jedna od osam ┼żena tokom svog ┼żivota oboli od ove bolesti. U odnosu na prethodni period, zabele┼żen je porast stope obolevanja posle 40. godine.

U saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovi─ç Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92, Grand kafa sprovodi kampanju u cilju edukacije ┼żena o va┼żnosti preventivnih pregleda pod nazivom „Hajde da imamo vremena za pregled“. Imaju─çi u vidu da je rak dojke naj─Źeš─çi maligni tumor kod ┼żena u Srbiji, cilj kampanje je podizanje svesti o va┼żnosti rane dijagnostike i redovnih medicinskih pregleda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE