Obrenovac, 05.06.2023

OVA 4 SIMPTOMA KOVIDA NEMOJTE IGNORISATI


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 31.01.2022.
Ako primetite ove promene u ušima možda ste se zarazili OMIKRONOM

Foto:Shutterstock


Stručnjaci upozoravaju da se novi simptomi omikrona vezuju baš za uši

Lekari su dosad upozoravali da su glavni simptomi koronavirusa kašalj, gubitak čula mirisa i ukusa i povišena telesna temperatura. Ipak, simptomi nisu isti kod svih pacijanata pa tako se kod nekih javljaju simptomi koji se nikada ne bi povezali sa infekcijom kovida.

Stručnjaci su došli do saznanja da bol u uhu postaje uobičajen znak infekcije omikronom. Tačnije, oni upozoravaju da zaražene osobe mogu imati upalu uha i to verovatno zbog infekcije koja je došla iz nosa. Zbog toga apeluju da ukoliko se primeti gubitak sluha, vrtoglavica ili zujanje u ušima da se odmah ode lekaru. Pored bola u uhu, lekari kažu da su najčešći simptomi i kašalj, umor i glavobolja.

Takođe, pedijatar dr Saša Milićević rekao je nedavno za Kurir da se i kod dece pored najčešćih simptoma infekcije, a to su bol u grlu, curenje iz nosa i temperatura, retko javljaju i simptomi koje nikada ne biste povezali s kovidom.

- To su dijareja, koprivnjača, ali i upala ušiju. Ako povišena temperatura preko 38 traje duže od tri dana, roditelj obavezno treba da odvede dete kod lekara, ali i ukoliko je u porodici neko pozitivan na kovid - kazao je dr Milićević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE