Obrenovac, 24.06.2024

NA DLANU POSTOJI POSEBNA TAČKA KOD SVAKE OSOBE


Izvor: Espreso/Krstarica/Lokalne novine | Obrenovac, 10.04.2023.
Pritisnite je i posmatrajte šta se dešava

Foto:Profimedia


Svakodnevno smo pod stresom, a organizam traži svoje načine da se izbori. Tako se dešava da se vikendom osećamo previše umorno, što je posledica napornog rada tokom nedelje. Zato možda ne bi bilo na odmet da pokušate sa tretmanom akupresure tačke koja se naziva “Lao Gong”.

Organizam i sisteme tela, ali i izazvati reakcije koje su nam potrebne. Jedna tačka se posebno ističe, a to je magična tačka Lao Gong koja vas oslobađa umora i budi unutrašnju energiju.

Pritiskom ove tačke kroz nekoliko minuta možemo se osloboditi umora, dobiti dodatnu energiju koju možemo kanalisati u razne oblasti svog života. Tačku Lao Gong je veoma lako pronaći, nalazi se na sredini našeg dlana. Nakon što pronađete tačku, uradite sledeće vežbe:

Vežba protiv umora i za nalet energije

Opustite ruku i pritisnite prst druge ruke na tačku Lao Gong. Zatim započnite glatke rotacione pokrete. Masirajte tačku ukrug dok se ne osetite opušteno i energično.

Vežba za koncentraciju

Ako osećate da ne možete da se koncentrišete na važnu stvar, pritisnite tačku Lao Gong palcem pet puta. Duboko udahnite sa svakim pritiskom i izdahnite dok puštate prst. Za samo nekoliko minuta osetićete poboljšanje.

Vežba sa kineskim loptama

Ako nemate posebne kineske kuglice za masiranje dlanova, možete koristiti orahe ili obične loptice odgovarajuće veličine. Uzmite loptice u ruku i počnite da ih kotrljate jednu između druge u sklopljenom dlanu. Tako ćete aktivirati ne samo tačku Lao Gong, već i druge važne tačke koje će vam pomoći da se opustite.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE