Obrenovac, 28.06.2022

NIKAKO GLADNI U KREVET


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 01.03.2020.
Kada ste gladni, to ima negativan efekat na učenje i posao, a čak može uzrokovati i depresiju

Foto:depositphotos/choreograph


Naučnici su otkrili i primetili još neke negativne efekte izgladnjivanja.                                     

Možete izgubiti mišićnu masu 

 Sudeći prema stručnjacima, za one koji žele da povećaju mišićnu masu, loše je biti gladan. Možda ćete preskočiti večeru, ali potrebni su vam hranljivi sastojci kako biste pretvorili protein u mišiće. Dobro je preskočiti kasne noćne obroke, ali nemojte stresirati svoje telo, jer će tako uvek biti gladno u večernjim i noćnim satima. 

 Možete povećati telesnu težinu 

 Studije koje promovišu gubljenje težine tako što nećete jesti pre spavanja su kontroverzne. Dakle, negativan efekt može nastati, jer preskačete svoje obroke i onda se "pretrpavate" večerom, jer ste previše gladni. Drugim rečima, hrana vam tako postaje dvostruko primamljivija i tako imate više izgleda za dobijanje na težini, a ne gubljenje kilograma, piše 24sata.hr. 

 Popularno verovanje da nam je metabolizam sporiji tokom noći je kontroverzno i nema dokaza koji bi potvrdili tu teoriju. Naravno, to ne znači da treba da jedete ogromne porcije hrane pre spavanja. Jedite 2-3 sata pre nego krenete na spavanje i to je sasvim u redu sve dok imate zdrav obrok. 

 Možete spavati lošije 

 Većina nas je, verovatno, iskusila kako izgleda otići gladan u krevet. Želudac vam cvili i jedina misao koju imate je hoćete li uspeti da izdržati do doručka. U takvom stanju vam je potrebno više vremena kako biste zaspali, tako da ako želite dobro spavati, ne izgladnjujte se. Ako ste gladni, uzmite krastavac i vodu umesto tosta, ako već idete u krevet. 

 Možete izgubiti energiju 

 Ako ne jedete, nećete imati nikakvo "gorivo" kako biste nastavili s uobičajenim aktivnostima tokom dana. To je staro pravilo. Veoma je važno da se ujutro dobro osećate, jer treba da idete na posao i mozak vam treba biti aktivan. Istraživači su ustanovili da mnogi neželjeni efekti izgladnjivanja mogu biti štetni, poput depresije i umora. Ako odlučite prethodnu noć da ostanete gladni i probudite se s manjkom energije i lošim raspoloženjem, to će vam pokvariti čitav radni dan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE