Obrenovac, 07.05.2021

┼ŻIVOTNA ENERGIJA ZA DU┼áU I TELO


Izvor: novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.05.2020.
Reiki metoda nakon višenedeljne izolacije

Foto:Depositphoto


Ja─Źa imunitet, pove─çava vitalnost organizma, nivo koncentracije i pam─çenja, vra─ça pozitivnu energiju i optimizam...

U obilju ponu─Ĺenih na─Źina kako da se korisno i zdravo upotrebi vreme u izolaciji, zna─Źajno mesto zauzima i primena jednostavne reiki metode prirodnog le─Źenja duha, duše i tela pomo─çu ┼żivotne energije, koja je u okviru tradicionalne medicine zvani─Źno priznata kod nas.

Isti─Źu─çi da pozitivno deluje na ja─Źanje imuniteta, pove─çanje vitalnosti organizma, ali i nivoa koncentracije i pam─çenja, reiki u─Źitelj Veroslava Stankovi─ç, ka┼że:

- Nakon više nedelja izolacije, a ─Źesto i usamljenosti, povratak ┼żivotne energije u razli─Źitim segmentima više nam je nego potreban. Mnogima je usled fizi─Źke, pa i druge pasivnosti, opao imunitet, izgubili su se vitalnost organizma, koncentracija i pam─çenje, pozitivna energija i optimizam. Neretko po─Źinju da se ispoljavaju i odre─Ĺene zdravstvene tegobe uslovljene ili potencirane nametnutim ┼żivotnim okolnostima. Mogu─ç je poreme─çaj pulsa, ubrzano disanje, skok krvnog pritiska.

Sva navedena “iskakanja” iz normalnih okvira mogu da se dovedu u red primenom reiki tretmana. Kardiovaskularne, respiratorne i gastrointestinalne funkcije tako─Ĺe se poboljšavaju. Spušta se nivo še─çera u krvi, pove─çava se dobar, a smanjuje loš holesterol, rastu i vrednosti hemoglobina.

- Reiki ima i preventivno i kurativno dejstvo na ljudski organizam. Kod zdravih osoba spre─Źava da se bolest javi, a tamo gde su zdravstveni problemi prisutni, tegobe otklanja. Zbog sna┼żnog uticaja na ljudsku psihu, uspeva da reguliše i spavanje. Na krajnje relaksiraju─çi na─Źin uspeva i da telesnu te┼żinu svede u normalne okvire. Efekti delovanja su nemerljivi, jer dolazi do bolje koordinacija pokreta, raspolo┼żenja, ose─çaja zadovoljstva sobom i okolinom, kao i izra┼żene kreativnosti. A sve to nam sada, kako vreme odmi─Źe, po─Źinje da manjka - navodi naša sagovornica.

Objašanjavaju─çi reiki principe za meditaciju i podizanje sopstvene energije, ona ka┼że:

- Da biste reiki tretmane primenili na pravi na─Źin, u ku─çi obezbedite miran prostor, udobnu stolicu ili krevet i, po mogu─çstvu, upalite mirisni štapi─ç. Pet reiki principa kojima se rukovodimo su motivacione re─Źenice: 1. Danas ne brinem. Danas o─Źekujem sve najbolje! 2. Danas nisam ljut/ljuta. Danas se radujem svemu! 3. Danas sam zahvalan/zahvalna za sve! 4. Danas radim pošteno i na sebi! 5. Danas sam ljubazan/ljubazna i dobronameran/dobronamerna prema svima! Ove principe treba napisati na papiru, pustiti laganu muziku, najbolje za meditaciju, i po─Źeti sa ─Źitanjem. Principe mo┼żete da ─Źitate glasno ili u sebi, mo┼żete da odaberete samo jedan ili svi. Usredsre─Ĺenim ─Źitanjem u ovakvoj atmosferi brzo se ulazi u karakteristi─Źno takozvano alfa stanje, koje predstavlja neku vrstu hipnoti─Źkog trenutka. Ono što je najva┼żnije, dolazi do opuštanja, eliminacije napetosti i stresa.

MO─ć VIZUELIZACIJE

Za osloba─Ĺanje od optere─çenja da zatvoreni u ku─çi sve više podse─çamo na ptice u kavezu koji nije po┼żeljno napuštati, umnogome mo┼że da pomogne reiki metoda vizuelizacije. Razmislite gde se van zatvorenog prostora najbolje ose─çate - na planini, moru, pored reke. Zatim uklju─Źite opuštaju─çu muziku i zamislite sebe na izabranom mestu. Probajte svim ─Źulima to i da osetite. Prirodu sa mirisom, dodirom, sluhom, ─Źak i sa ukusom. Potom zamislite kako vas povetarac miluje, a blago sunce obasjava. Pod ovim vizuelizacijama oseti─çete kako vam se polako opušta deo po deo tela. Na kraju mo┼żete i da zaspite, jer ─çe to biti apsolutno relaksiraju─çi san - slikovita je Veroslava Stankovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE