Obrenovac, 12.08.2022

NE ŠTITI NI OD VAMPIRA NI OD VIRUSA


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 21.03.2020.
Paprena cena belog luka u Beogradu

Foto:depositphotos/bennyartist


Iako ne postoji dokaz da beli luk pomaže u borbi protiv koronavirusa, a o čemu se neadvno oglasila i Svetska zdravstvena organizacija dematujući glasine i polusitine o delotvornosti ovog povrća, izgleda da u Srbiji pojedini i dalje smatraju da je delotvoran.                                     

Zbog toga belog luka u pojedinim radnjama nema, a gde ga ima cena je visoka. Naime, u jednoj beogradskoj radnji u takozvanom krugu dvojke kilogram ovog luka košta čak 730 dinara. U velikim trgovinskim lancima cena belog luka se kreće od 399 do 502 dinara. 

 SZO je na sajtu nedavno objavio da beli luk ne štiti od infekcije koronavirusom. Takođe se ukazuje i da za sada ne postoje indicije da su se kućne životinje, mačke i psi, inficirali. 

"Ne borimo se samo protiv epidemije, već i protiv infodemije. Lažne vesti se šire brže i jednostavnije od virusa i isto su opasne", kazao je šef SZO Tedros Adanom Gebrejesus. 

Da bi se ljudi zaštitili od novog virusa potrebno je da često peru ruke i potom ih dobro obrišu papirnim ubrusima. Takođe, SZO ne savetuje UV zračenja protiv koronavirusa, jer to može izazvati probleme na koži. Isto tako i prskanje kože alkoholom i hlorom ne pomaže ako su virusi već u telu. 

 Šta još nije delotvorno u borbi protiv koronavirusa pročitajte OVDE

 Da li ste primetili da trgovci dižu cene pojedinih namirnica? 

 B. G. G.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE