Obrenovac, 12.08.2022

POUZDANA METODA


Izvor: Magazin.novosti.rs/Zena.blic.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2020.
Psiholo┼íki profil osobe mo┼że se utvrditi i pomo─çu krvne grupe

Foto:Ilustracija/Pexels.com


U isto─Źnim zemljama odavno je poznato da se na osnovu analize krvne grupe mo┼że napraviti pouzdan psihološki profil osobe.

Kako bi napravili idealnu organizaciju rada, Japanci koriste saznanja na kojim bi radnim mestima odre─Ĺene krvne grupe bile najefikasnije.

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 naj─Źeš─çe su izrazito srda─Źne, dru┼żeljubive i otvorene. Nemaju dlake na jeziku, verne su, iskrene i odane. Zbog toga što nisu sklone da preuzimaju odgovornost, ┼żena nulte krvne grupe ─çe, radije tra┼żiti grupu u kojoj se ose─çaju zašti─çenim i sigurnim. S druge strane, muškarci nulte krvne grupe su istinski lovci.

Oni imaju izra┼żenu potrebu da ┼żive sa osobama koje su radoznale, ┼żivahne i dinami─Źne. Monotonija i ┼żivot po uobi─Źajnim šablonima njima uopše ne odgovara. Za razliku od ┼żena, muškarci su više zainteresovani za karijeru i kad je re─Ź o poslu ne─çe uletati u neki odnos ili situaciju dok ne vide šta iz toga dobijaju.

Krvna grupa A

Za osobe koje imaju krvnu grupu A moglo bi se re─çi da je njihov sinonim - mislim! Ova krvna grupa daje inteligentne osobe, koje neretko deluju nezainteresovano i hladno, ali time se zapravo štite, jer su veoma ose─çajne.

Uvek ─çe da izaberu visokoorganizovanu grupu, kada rade, vrlo su profesionalne i posve─çene svojim ┼żivotnim, profesionalnim ili porodi─Źnim obavezama. Spremne su da preuzmu odgovornost, da razumeju druge, ali to o─Źekuju i od drugih. Jako su dobri rukovodioci, insistiraju na preciznoj organizaciji, predanom radu i ustanovljenom redu.

One ne znaju, niti ih interesuje, da dominiraju ili da se eksponiraju, i zbog toga je kod njih primetniji sporiji napredak u karijeri.

Krvna grupa B

Psihološki gledano, muškarci i ┼żene krvne grupe B su najinteresantniji. Naizgled su introvertni, deluju suzdr┼żano i povu─Źeno, ali imaju jasno izgra─Ĺen pojam o sopstvenim ┼żeljama i vrednostima.

U profesionalnom ┼żivotu ┼żene krvne grupe B karijeru uglavnom grade na osnovu dokazanih li─Źnih kvaliteta i napora i gotovo nikad ne ispoljavaju takmi─Źarski duh.

Muškarci ove krvne grupe imaju jednu vrstu socijalne fasade; deluju uzdr┼żano, skrušeno ili povu─Źeno, a za to vreme kao šahisti smišljaju korake koje ─çe preduzeti bez velike pompe, kako bi kona─Źno stigli do ┼żeljenog cilja. Da bi dobili ono što ┼żele, skloni su da sebe malo smanje u o─Źima drugih. Oni ne biraju profesije koje ih izbacuju u prvi plan, jer ih eksponiranje, kao i kod ┼żena, ne privla─Źi mnogo.

Krvna grupa AB

┼Żene krvne grupe AB su izuzetne osobe. Saose─çajne su, a cinizam i ironija su im potpuno strani. Nemaju spe─Źificnih zahteva, mogu da pripadaju bilo kojoj grupi, lako se prilago─Ĺavaju, ali uvek uspevaju da zadr┼że svoju individualnost.

Kad je re─Ź o muškarcima, oni kao da nisu uspeli da, poput ┼żena, u sebi pomire suprotnosti A i B krvne grupe. Zbog te dvostranosti prirode, muškarci AB krvne grupe ne mogu uvek da se adaptiraju, oni ─çe pre svoj identitet da ostvaruju preko projekcionih mehanizama. Ako su u grupi gde preovladavaju osobe sa krvnom grupom A, oni ─çe više da pokazuju karakteristike krvne grupe B i obrnuto.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE