Obrenovac, 13.08.2022

TEST SAMOPROCENE NA KORONAVIRUS


Izvor: B92,Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.04.2020.
U Srbiji je po─Źeo da radi Test samoprocene na koronavirus, a sistem funkcioni┼íe na bazi jednostavnog logovanja putem li─Źnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabi─ç na svom tviter nalogu

Foto:Depositphotos, KucherAndrey


Navela je da je cilj tog sistema da se smanje gu┼żve i ─Źekanja i ubrza proces le─Źenja. Brnabi─ç je napisala da se nalazi automatski ┼íalju na radne liste lekarima u COVID19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja (24 sata). Evo i linka za portal eZdravlje, gde mo┼żete da uradite ovaj test. 

 "Ovo je borba svakog pojedinca za celo na┼íe dru┼ítvo i pobedi─çemo samo zajedno", napisala je predsednica Vlade Srbije uz poruku "ostanite kod ku─çe". 

 Brnabi─ç je postavila i link za covid19.rs i Viber Covid-19 Info Srbija. Na sajtu eZdravlje Ministarstva zdravlja Srbije je postavljeno COVID-19 obave┼ítenje. 

 Navodi se da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, defini┼íu obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogu─çi direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom. 

 Portal eZdravlje, izme─Ĺu ostalog, omogu─çava da popunite samoprocenu na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ─çete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ─çete mo─çi da postavljate pitanja u vezi sa ovim virusom. 

 Da bi se pristupilo funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je mogu─çe obaviti na tri na─Źina. 

 Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja koji omogu─çava pristup ograni─Źenim funkcijama portala eZdravlje, koje se ti─Źu samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama. 

 Drugi je registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje - odabirom opcije "Otvori nalog" kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, koja omogu─çava pristup svim funkcijama portala 

 Tre─çi je prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog dr┼żavnog sistema za autentikaciju gra─Ĺana u svim sistemima eUprave, gde drugi i tre─çi stepen autentikacije omogu─çavaju pristup svim funkcijama portala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE