Obrenovac, 28.06.2022

PROVERITE


Izvor: Blic žena,Lokalne novine | Obrenovac, 25.07.2020.
Otkriveno šest tipova koronavirusa, svaki ima različite simptome

Foto:Ilustracija/Pexels.com


Prema rečima stručnjaka koronavirus se pojavljuje u šest različitih verzija. Nova otkrića, kako autorka studije Kler Stvis iz sa King's College London navodi pomoći će u daljoj praksi i prilikom drugog talasa epidemije.

Studija je ustanovila kojim pacijentima će biti potrebna hospitalizacija na samom početku detektovanja bolesti ili respirator. Rano uočavanje rizika će pomoći da se spasu ljudski životi.

Preko 45.000 ljudi preminulo je u Velikoj Britaniji od posledica infekcije koronavirusom i najnovija studija daje uvid kako da se lekari ophode prema pacijentima u budućnosti.

Naučnici kažu da su pacijenti iz dosadašnje prakse, razvili čitav spektar simptoma - od glavobolje, bolova u mišićima, malaksalosti i osećaja nesigurnosti i konfuzije. Istraživanje je pokazalo da se korona virus pojavljuje u šest različitih formi.

Kao grip, ali bez temperature

Zaraženi u ovoj grupi imaju glavobolju, gubitak čula mirisa i ukusa, bol u mišićima, kašalj, crveno grlo, bol u grudima, ali bez temperature.

Kao grip, ali sa temperaturom

Pacijenti u ovoj grupi imaju iste simptome kao iz prethodne uz temperaturu i gubitak apetita.

Gastrointerološki virus

Pacijenti u ovoj grupi imaće simptome kao što su glavobolja, gubitak čula mirisa i ukusa, gubitak apetita, dijareju, crveno grlo, bol u grudima, bez kašljanja.

Teže oboljenje nivo 1 - slabost

Pored glavobolje, gubitka čula ukusa i mirisa, problema sa apetitom, dijareje, crvenog grla, prisutan je simptom bola u grudima, bez kašlja.

Teže oboljenje nivo 2 - konfuzija

Isti simptomi kao i u ranijim grupama, praćeni slabošću, nesvesticom, bolom u mišićima i osećajem konfuzije.

Teže oboljenje nivo 3 - problemi u abdomenu i respiratorni problemi

U najtežem obliku pored svih navedenih simptoma pojavljuje se i kratak dah, jak bol u abdomenu, visoka temperatura i intezivan kašalj.

Naučnici kažu da je glavobolja jedan od dominatnijih simptoma Kovida-19 u poslednjim istraživanjima. Između ostalog King's Collage navodi da se pojavljuje i osip na koži kao jedan od dominatnijih simptoma infekcije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE