Obrenovac, 15.07.2024

DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE U OPŠTINI LAZAREVAC


Izvor: lazarevac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 10.03.2023.
Predsednik Gradske opštine Bojan Stević sa saradnicima danas je ugostio državnu sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivanu Popović

Foto:lazarevac.rs


Državna sekretarka je posetila opštinu Lazarevac, poljoprivredno gazdinstvo u Velikim Crljenima i Kancelariju za poljoprivredu u Lazarevcu.

Prilikom ove posete održan je radni sastanak na kojem se razgovaralo o razvoju poljoprivrede, trenutnim programima koji se realizuju, ali i budućim planovima kako bi se još više poboljšala oblast poljoprivrede i saradnja sa resornim ministarstvom.

„Opština Lazarevac je u prethodnih šest godina značajno unapredila oblast poljoprivrede, pre svega otvaranjem Kancelarije za poljoprivredu, koja pomaže poljoprivrednicima da registruju gazdinstva ali i učestvuju na brojnim konkursima”, rekao je Bojan Stević i dodao da će Gradska opština Lazarevac nastaviti sa primerom dobre prakse u narednom periodu u saradnji sa Gradom i Republikom i biti na usluzi poljoprivrednicima na teritoriji opštine Lazarevac.

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Ivana Popović izrazila je zadovoljstvo što je ponovo u Lazarevcu i istakla da je ovom prilikom u Velikim Crljenima obišla jedno domaćinstvo koje se bavi ratarstvom. Popović je istakla da je na današnjem sastanku u opštini Lazarevac bilo reči o tome koliko Grad Beograd sa 450 miliona dinara, koliko je opredeljeno za subvencije za ovu godinu može da pomogne i o značaju platforme e-Agrar za sve poljoprivredne proizvođače.

„Tokom ove godine subvencije putem Javnih poziva biće u značajnijoj meri kriterijumski opredeljene, kako bi svi podsticaji bili što jednostavniji”, rekla je državna sekretarka Ivana Popović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE