Obrenovac, 27.05.2020

NOVA SAOBRA─ćAJNICA


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.04.2020.
Od Aroboretuma do Belog Polja...

Foto:obrenovac.rs


Gradska opština Obrenovac i Javno preduze─çe za izgradnju ,,Obrenovac” nastavljaju sa radovima na izgradnji i sanaciji nekategorisanih puteva.

Meštani Belog Polja od ju─Źe mogu da koriste novoizgra─Ĺeni nekategorisani put, u du┼żini od 1510 metara, koji ovo selo povezuje sa Arboretumom. Na drugoj strani opštine, u MZ Piroman, obavljaju se radovi na sanaciji nekategorisanog puta.

-U urbanisti─Źkom smislu mi zatvaramo prsten koji ─Źine ulice Tamnavska, Belopoljska i ova ulica. Ova ulica ─çe spojiti Arboretum, ta─Źnije ulaz u Obrenovac iz Beograda sa naseljem Belo Polje. Kompletan prsten te tri ulice bi─çe pokriven infrastrukturom. Svi meštani ima─çe centralno grejanje, kanalizaciju i priklju─Źak na vodovodnu mre┼żu. Doma─çinstva koja se budu gradila ima─çe potpun kvalitet a i postoje─ça koja se nalaze u Šljivicama i na Vašarištu. Oni su dobili kanalizaciju ali ─çe ih uz ovu saobra─çajnicu ─Źekati i grejanje, time ─çe ovaj deo postati urbani deo Obrenovca – najavio je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç.

Direktor Javnog preduze─ça za izgradnju ,,Obrenovac” Milan Marošanin naglasio je da se ovim radovima nastavlja izgradnja i sanacija nekategorisanih puteva. On je podsetio da je prva deonica na ovom delu puta asfaltirana u prethodnom periodu i kazao da je sada izvršena priprema kako bi kompletna ulica dobila nov izgled u najskorijoj budu─çnosti. Marošanin je dodao da ova saobra─çajnica mo┼że predstavljati i obilaznicu u slu─Źaju saobra─çajnih nezgoda ili velikih gradskih gu┼żvi.

-Za meštane Belog Polja ova deonica je veoma zna─Źajna, skra─çuje put svim meštanima i ima ogroman zna─Źaj i za sve poljoprivrednike koji saobra─çaju ovuda. Ovo je još jedna u nizu investicija u Belom Polju, svake nedelje obradujemo sugra─Ĺane sa nekim radovima. Prošle nedelje smo nastavili širenje toplovodne mre┼że, ove nedelje dobijamo novi put – rekao je Nemanja Ili─ç, predsednik Saveta MZ Belo Polje.

U toku su radovi i na sanaciji nekategorisanog puta u Mesnoj zajednici Piroman. Izgradnjom autoputa, putni pravac kojim su meštani dolazili do njiva bio je prese─Źen, ─Źime je onemogu─çeno vlasnicima da do─Ĺu do svojih parcela. Radovi na sanaciji ovog puta obavljaju se prema ugovoru koji su potpisali Gradska opština Obrenovac i rudarski basen ,,Kolubara”. Prema istom ugovoru bi─çe obavljena i sanacija puteva u MZ Brovi─ç, Konatice i Poljane.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE