Obrenovac, 16.04.2024

AKCIJA PODELE BESPLATNIH SEDIŠTA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 04.04.2023.
Gradska op┼ítina Obrenovac u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za saobra─çaj, Agencijom za bezbednost saobra─çaja i policijom, organizovala je akciju podele de─Źijih auto sedi┼íta

Foto:obrenovac.rs


Nakon, podele besplatnih auto sedišta i ovog puta za prisutne roditelje, organizovana je obuka o pravilnom koriš─çenju de─Źijih auto sedišta u motornom vozilu.

Predsednik Komisije za bezbednost u saobra─çaju opštine Obrenovac Ivan Stoji─ç naglasio je, da ─çe akcije podele besplatnih auto sedišta biti organizovane kvartalno.

– Ova akcija nije predvi─Ĺena samo za ovu kalendarsku godinu, ve─ç se realizacija ovakvih aktivnosti planira i u narednim godinama. Naglasio bih, da je protekle godine ro─Ĺeno 700 dece, nadamo se i pove─çanju nataliteta, a gradska opština Obrenovac radi─çe na zaštiti dece u saobra─çaju – rekao je Stoji─ç.

Na prethodno objavljen Javni poziv mogli su apilcirati roditelji ─Źija su deca ro─Ĺena u periodu od 2. decembra 2022. godine do 1. marta 2023. godine. Tako─Ĺe, podnosilac prijave morao je imati i va┼że─çu saobra─çajnu dozvolu.

Miloš Mileki─ç iz Agencije za bezbednost saobra─çaja ovom prilikom skrenuo je pa┼żnju na zna─Źaj poštovanja svih saobra─çajnih pravila u prevenciji saobra─çajnih nezgoda.

– Opština Obrenovac je u prvih 40 lokalnih samouprava, kada je u pitanju koriš─çenje auto sedišta – istakao je Mileki─ç.

Partner svih aktivnosti Komisije za bezbednost u saobra─çaju opštine Obrenovac je i saobra─çajna policija.

– Zamolio bih roditelje da koriste sedište prema pravilniku i Zakonu o bezbednosti saobra─çaja, kako bi deca bila bezbedna, a mi ─çemo se truditi da radimo na pove─çanju bezbednosti, edukaciji i prevenciji – rekao je na─Źelnik saobra─çajne policije PS Obrenovac Miloš Nikoli─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE