Obrenovac, 26.05.2020

MOGU─ćE NOVO ULAGANJE U FLOTU ER SRBIJE


Izvor: Kurir.rs/FoNet,Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2020.
Cene aviona pale zbog korone, trenutak povoljan za kupovinu novih letelica

Foto:Promo


Novo ulaganje Vlade Srbije u flotu Er Srbije jedno je od mogu─çih na─Źina na koji ─çe dr┼żava pomo─çi nacionalnoj avio-kompaniji posle krize izazvane pandemijom, re─Źeno je u Ministarstvu gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Radiju Slobodna Evropa.

Prema podacima tog ministarstva, gubici u avio-saobra─çaju Srbije do ovog trenutka su viši od 70 miliona evra, uklju─Źuju─çi gubitke u poslovanju kontrole letenja i aerodroma, a argumente za nabavku novih aviona Ministarstvo saobra─çaja nalazi u „povoljnom trenutku".

„Kad se govori o mogu─çoj nabavci aviona, situacija na tr┼żištu je trenutno povoljna, jer su mnogi odustali od svojih porud┼żbina, tako da se sada, umesto da se isporuka aviona ─Źeka nekoliko godina, on dobija gotovo odmah po ceni koja je nekoliko puta manja nego što je bila. To je još drasti─Źnije kada su cene koriš─çenih vazduhoplova u pitanju“, objašnjavaju u pisanom odgovoru koji je RSE dobio iz Ministarstva.

Prema podacima sa sajta Er Srbija, ta kompanija trenutno u floti ima 21 avion, proizvo─Ĺa─Źa Erbas, Boing i ATR. Tako─Ĺe, u trenutku kada su kompanije u svetu suo─Źene sa potrebom racionalizacije broja zaposlenih, Er Srbija, ka┼żu u Ministarstvu, tokom krize nije otpustila nijednog zaposlenog.

Prema procenama koje je objavila Me─Ĺunarodna asocijacija za vazdušni saobra─çaj, ─Źija je ─Źlanica i Er Srbija, zbog krize usled pandemije neizvesna je budu─çnost 25 miliona ljudi koji rade u raznim delatnostima avioindustrije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE