Obrenovac, 26.05.2020

AVANTURA PARK U ZABRANU (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.05.2020.
Počeli su radovi na izgradnji novog Avantura parka na obrenovačkom izletištu Zabran

Foto:obrenovac.rs


Izgradnja Avantura parka finansirana je iz budžeta Sekretarijata za zaštitu životne sredine, a vrednost investicije je 5.200.000 dinara sa PDV-om. Radove su obišli predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Svetozar Andrić i član Veća Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

Andrić je ovom prilikom ukazao na mnogobrojne investicije koje su u proteklom periodu bile usmerene na izgled i funkcionalnost izletišta Zabran.

– U želji da dovedemo što je moguće veći brroj ljudi u izletište Zabran, mi smo uradili dečiju stenu za penjanje, obnovili ležaljke, a planirano je na početku sezone da postavimo još novih 4 kompleta ležaljki. Uveli smo besplatnu wi-fi zonu, imamo biciklističko-pešačku stazu koja je prelazom preko kanala povezna sa dolmom, što odgovara onima koji žele da se bave sportskim aktivnostima u Zabranu – rekao je Andrić.

On je istakao da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine podržao projekat za izgradnju Avantura parka, što je prema njegovim rečima rezultat dugogodišnje saradnje.

Andrić je istakao da će Avantura park u Zabranu biti po nekim karakteristikama autentičan u odnosu na druge parkove iste namene.

– Planirano je da novi Avantura park sadrži 9 prepreka za odrasle i 5 prepreka za mlađe posetioce. U centralnom delu nalaziće se objekat koji će biti integrisan u već postojeću šumsku infrastrukturu, što nije slučaj sa ostalim avantura parkovima u Srbiji, budući da isti uglavnom imaju poligone na otvorenom – rekao je Andrić.

On je zaključio da će Avantura park u potpunosti biti izgrađen prema uslovima koje postavlja Zavod za zaštitu životne sredine, dakle prioritet je da se ne remeti šumski ekosistem i da se izgradnja u potpunosti odvija u skladu sa već postojećim uslovima, što dalje znači da će ovaj park biti integrisan u postojeći šumski prostor.

Miloš Stanojević, član Veća opštine Obrenovac ukazao je na značaj koji će imati Avantura park za mnogobrojne Obrenovčane, s obzirom da je isti namenjen svim uzrasnim kategorijama.

– Predviđeno je da jedan deo parka bude prostor na kome će vreme moći da provode mališani uzrasta od 3-7 godina, dok će deo koji je namenjen starijim posetiocima biti teže savladiv i nešto ozbiljniji – rekao je Stanojević i dodao da će posetioci moći besplatno da koriste ovaj park.

– Odvojili smo sredstva koja ćemo uložiti u zdravlje naših mladih sugrađana, kako bi na što bolji i kvalitetniji način provodili svoje slobodno vreme – zaključio je Stanojević.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac istakao je da Obrenovčani mogu očekivati da Avantura park u Zabranu izgleda kao i svi poznatiji Avantura parkovi na Fruškoj Gori, Adi Ciganliji i Zlatiboru.

– Prirodni materijali crnog bora, kao osnovne građe koja će biti deo nosećih stubova biće u potpunosti u ambijentalnoj celini našeg izletišta – rekao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE