Obrenovac, 24.05.2020

OD 1. MAJA MOGUĆI LETOVI SA AERODROMA U SRBIJI


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.04.2020.
Vlada se vraća u Nemanjinu, ministrima neće biti poslužena ni kafa!

Foto:Marina Lopičić


Od 1. maja ove godine, u zavisnosti od epidemiološke situacije, Vlada Srbije može doneti odluku o ublažavanju mera, odnosno dozvoliti obavljanje delatnosti prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju sa aerodroma u Srbiji.

Uslov je da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, navodi se u izmenjenoj uredbi objavljenoj u Službenom glasniku.

Kako se precizira, mere kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga podrazumevaju obaveznu dezinfekciju svih aerodromskih prostorija, opreme, mobilijara, dezinfekciju transportnih sredstava, obaveznu upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, obavezno merenje temperature svim putnicima na svim letovima, kako dolaznim tako i odlaznim.

Inače i sednice Vlade od se iz Palate Srbije vraćaju u Nemanjinu 11, ali će biti održavani pod posebnim uslovima koji su u skladu sa merama zaštite protiv korona virusa.

Kako je odlučeno, materijali će se slati elektronskim putem, a preporučeno je da ne traju više od 20 minuta i na njima neće biti posluživani kafa ni ostali topli napici.

- Preporučuje se da sednice ne traju vremenski dugo, oko 20 minuta. Na sednici neće biti organizovano kuvanje toplih napitaka, voda će biti dostupna ispred sale za sednice, sa jednokratnim čašama. Prisutni na sednicama moraju nositi sopstvenu zaštitnu opremu, masku i rukavice - navodi se u odluci.

Takođe, prilikom ulaska u zgradu, svima koji dolaze na sednicu biće dezinfikovane ruke i izmerena telesna temperatura.

- Preporuka je i da se održava fizilčku distancu sve vreme, i koristiti masku i rukavice i van sednica odbora - objašnjeno je u odluci.

Kako je odlučeno, u Nemanjinoj 11 biće održavani i sednice odbora i komisija Vlade, ali za razliku od ranije, bez predstavnica predlagača.

U zgradi vlade, od uvođenja vanrednog stanja, obezbeđenje radi sa maskama i rukavicama, a zatvoren je restoran. Kafe-kuhinje su uglavnom zatvorene, jer je veći broj ljudi poslat da radi od kuće. Isti koraci, merenje temperature i dezinfekcija ruku, primenjuju se i u Palati Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE