Obrenovac, 27.05.2020

SVE ONO ŠTO ZANIMA VOZAČE U VANREDNOM STANJU


Izvor: Espreso.rs/RTS SAT,Lokalne novine | Obrenovac, 06.04.2020.
Gorivo, registracija, atesti, dežurne službe i osiguravajuće kuće

Foto:EPA/KELLY BARNES


Ekipa "SAT" pobrinula se da informiše vozače o tome kako se snaći sa automobilskom svakodnevicom u vanrednom stanju, u trenucima kada nije sve moguće. Mnoge od nas muče sledeći problemi na koje smo konačno dobili odgovore.

- Većina benziskih stanica rade do 15 sati, odnosno do 13 vikendom. Skoro svaka kompanija ima dežurne stanice. Ne treba da se brinemo za gorivo jer ga ima. Primećeno je da su prva dva dana po uvođenju vanrednog stanja bila veća potražnja, a onda se sve vratilo u normalu. Ima posebno dizela, jer je ovo doba godine kada kompanije svakako prave veće zalihe zbog poljoprivrednih radova. To što su granice zatvorene za nas, ne znači da su za kamione koji donose gorivo. Najviše od uvoza zavisi od TNG-a, ali isto tako ima i najmanje vozača na TNG-u - poručio je Darko Gigić iz revije "SAT Plus"

- Oni koji sada žele da produže registraciju, mogu kao i do sada, da pozovu neki od tehničkih pregleda, dođu, poplaćaju takse i to je to. Što se tiče starijih od 65 godina, MUP je doneo obaveštenje da mogu da pošalju nekog mlađeg iz porodice uz ličnu kartu i pismeno ovlašćenje, dovoljno je da napišu kod kuće i potpišu. Oni koji nemaju potomke, a nemaju nikoga ko bi im to završio, onda moraju da pozovu notara koji će u ovim momentima doći, ali to doduše nešto više košta - dodao je Željko Regoda iz revije "SAT Plus".

Atesti ako su istekli i oni ne važe i da bi se auto registrovao mora sve da se obavi opet. Reatest je moguće uraditi na mestima gde se to inače radi, ali svakako treba najpre pozvati i videti koja rade. Problem u manjim mestima je to što moraju ljudi da se odvezu do većih mesta. Pre reatesta treba otići u servis da se to pogleda, što takođe može da bude otežana situacija, ali je bitno da određeni lokali rade. Opet, proveriti telefonom.

Službe rade i u onom terminu kada je zabrana kretanja. Vozač treba da ostane pored automobila u slučaju nekog nemilog događaja, svakako će doći nadležne službe.

Shodno situaciji osiguravajuće kuće su prilagodile radno vreme. Ako se dogodi saobraćajna nesreća? Sve kuće apeluju da zahteve za odštetu podnesu elektronskim putem. Na sajtovima sve piše, procedura dalje ide svojim tokom. U zavisnosti od kuće procenitelji rade na različite načine, ali svakako treba zakazati. Kada je u pitanju isplata šteta, sve teče bez problema.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE