Obrenovac, 27.05.2020

STUPAJU NA SNAGU NOVA PRAVILA


Izvor: Alo/B92/V.M.,Lokalne novine | Obrenovac, 30.04.2020.
Pre ulaska u autobus merenje temperature, a to nije sve

Foto:Alo!/Vladimir Marković


Svi se moraju pridržavati...

Nakon ponovnog pokretanja javnog prevoza u Beogradu, predviđeno je da se putnicima pre nego što uđu u vozila izmeri telesna temperatura. Gradski i prigradski prevoz u Beogradu kreću 8. maja, dok je pokretanje međumesnog prevoza predviđeno za 4. maj.

Pomoćnik ministarke za saobraćaj Saša Stojanović kaže da je u toku priprema instrukcija na koji će način funkcionisati međugradski saobraćaj, te da će ona biti dopunjena zbog specifičnosti tog prevoza u odnosu na gradski i prigradski prevoz.

Rekao je da će biti propisano da autobuske i železničke stanice moraju da vrše dezinfekciju prostora, kao i da se na tim stanicama meri temperatura putnicima.

Preporuke Kriznog štaba su da se krene sa faznim puštanjem, lokalne samouprave će odlučivati o obimu. Prednost u prevozu će imati zaposleni, zatim studenti i đaci, potom nezaposleni i turisti, pa penzioneri.

Predviđeno je i obavezno korišćenje zaštitnih maski i rukavica, bez kojih prevoz neće moći da se koristi. To će regulisati kontrolori. Biće obeležene i distance na kojima će putnici moći da stoje i sede. Klima u vozilima ne bi trebalo da se koristi, već da se otvaraju prozori.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE