Obrenovac, 20.01.2022

POČELE SU AKTIVNOSTI NA JESENJEM UREĐENJU GRADA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.11.2021.
U toku je redovna akcija Javnog komunalnog preduzeća 'Obrenovac', jesenje uređenje grada.

Foto: lokalnenovine.rs


U toku je redovna akcija Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac”, jesenje uređenje grada. Niame, obavljaju se radovi nakon kojih će grad spremno dočekati zimski period. Sprovode se aktivnosti na detaljnom čišÄ‡enju gradskih ulica, a kako najavljuju iz Javnog komunalnog preduzeća, tokom narednih dana, za nadležne službe biće puno posla.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” Milan Marošanin naglasio je, da je glavni cilj ovakvih akcija, upravo čistiji i uređeniji grad.

– U prvoj isporuci, stiglo nam je oko 300 novih sudova za odlaganje smeća, zapremine 140 litara, a nabavljeno je 1.400 ovakvih sudova, dakle svi sugrađani koji imaju potrebu i koji su se prijavili za zamenu starih sudova, mogu uzeti nove kante u prostorijama preduzeća – istakao je Marošanin.

On je ovom prilikom rekao da je počela jesenja sadnja cveća, te da će ovaj posao biti završen u naredna 2 dana.

– Naš trg krasiće novih 8.900 cvetova, a više od 100 novh sadnica posadićemo kako na prostoru trga, tako i pored nove biciklističke staze – najavio je Marošanin.

Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac” u saradnji sa Javnim preduzećem za zaštitu i unapređenje životne sredine u narednom periodu učiniće grad zelenijim, dok je, prema rečima Marošanina, PD ”Pro Tent” za lepši izled prostora oko biciklističke staze, doniralo klupe.

Članica Saveta za komunalni red opštine Obrenovac Jelica Grčić istakla je, da su radnici Javnog komunalnog preduzeća svakodnevno na terenu i ovom prilikom apelovala na sugrađane, da odlažu komunalni otpad na mestima koja su predviđena za to.

– Hajde, da se potrudimo, da ne pravimo deponije, već da iskoristimo mogućnosti ”kabaste” subote, koja se organizuje svake prve subote u mesecu za grad ili svake druge subote za seoske mesne zajednice – podsetila je Grčić.Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE