Obrenovac, 25.05.2020

ČEKAJUĆI POBEDU NAD KORONOM


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2020.
Prijemni ispit za napredne učenike tek kad prođe epidemija

Foto:Shutterstock


Neće biti onlajn prijemnog ispita za nadarene učenike, kako je ranije najavljeno, već će se prijemni organizovati u školama, kao i prethodnih godina, kada se smiri epidemiološka situacija sa novim korona virusom, kažu u Ministarstvu prosvete.

Trenutno se sprovodi prijavljivanje učenika za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija - matematička, filološka, IT i druge, kao i za umetničke škole - muzičke, baletske, likovne.

U saopštenju Ministarstva preosvete navedeno je da su učenici, koji su zainteresovani da upišu specijalizovana odeljenja, popunjavali anketu o uslovima u kojima bi se prijemni ispit mogao realizovati od kuće.

Došlo se do zaključka da nemaju svi učenici dostupnu opremu za realizaciju ispita na daljinu i da oko 10 odsto od do sada prijavljenih učenika nije u mogućnosti da polaže prijemni onlajn.

"Da bi se ispoštovao jedan od bazičnih principa obrazovanja, a to je podjednaka dostupnost obrazovanja za sve učenike na celoj teritoriji Srbije, Ministarstvo će realizaciji ovih ispita pristupiti na dosadašnji način kada se epidemiološki rizici svedu na najmanju moguću meru", navodi se u saopštenju.

Navode da će do tada srednjim školama biti dostupni podaci o broju zainteresovanih učenika i predloženi načini organizacije besplatne onlajn pripremne nastave.

Napominjemo da pojedine specijalizovane gimnazije već organizuju ovakav oblik pripreme za polaganje prijemnih ispita.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE