Obrenovac, 28.05.2020

CENTAR ZA MEDIJSKI MONITORING


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2020.
Dosta javašluka u informisanju!

Foto:Shutterstock


Udru┼żenje gra─Ĺana Centar za medijski monitoring apeluje na dr┼żavne organe da prekinu sa popustljivim nastupima i da uvedu rigorozne mere u regulisanju rada medija, a u skladu sa vanrednim stanjem. 

- Planirani i scenirani ispadi na konferencijama, la┼żi na portalima i dru┼ítvenim mre┼żama nisu slu─Źajne, nego su deo aktivnosti obave┼ítajnih krugova i pete kolone u ┼ítampi, a u cilju izazivanja nemire, panike i haosa. Neophodno je da se to reguli┼íe i da Vlada zavede red, a ne da bude deo toga. To nije nikakva diktatura, jer se iste mere primenjuju u Nema─Źkoj, Austriji, Americi... - ka┼żu u ovom saop┼ítenju i podse─çaju kako su se pona┼íali de┼żurni branitelji ljudskih prava.

- U pro┼ílom vanrednom stanju, imali smo zatvaranje medija i hap┼íenje urednika, prvi put od nacisti─Źke Nema─Źke, hap┼íenje politi─Źkih neistomi┼íljenika i ubistva nezgodnih svedoka. Milioni evra su oti┼íli za od┼ítete! Sada imamo pomo─ç penzionerima, doma─çu proizvodnju i bolnice za dan. Zato je neophodno zavesti red i u ovom polju - zaklju─Źuju u saop┼ítenju.

Nepimereno obra─çanje novinara u ovim kriznim trenucima neprijatno je za na┼íe stru─Źnjake, a ovo se isti─Źe nakon dana┼ínjeg napada predstavnika sedme sile na konferenciji u 15 sati. 

- To je za stru─Źnjake vrlo neprijatno jer u ovom delikatnom trenutku svi imaju samo jedan cilj: da pomognu gra─Ĺanima i da ih adekvatno informi┼íu i savetuju. Danono─çno daju sve od sebe i svoj posao rade stru─Źno i predano, ali ih, uprkos tome, neki predstavnici medija ne tretiraju profesionalno. Obra─çaju im se na neprimeren na─Źin, s visine, a pitanja postavljaju kao da ih isle─Ĺuju! ─îesto se de┼íava da pitanja na konferencijama nemaju veze sa informacijama, nego sadr┼że optu┼żbe i ideje koje oni imaju u vezi sa aktuelnom situacijom. To treba promeniti jer je i neprofesionalno i nepristojno - isti─Źe izvor redakcije "Alo!".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE