Obrenovac, 28.05.2020

'HOĆU DA SVI IZGLEDATE KAO PUTIN'


Izvor: Blic,M.V.,Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2020.
Čučković o opremi koju je opština Obrenovac obezbedila medicinarima

Foto:RTV Mag,Tanjug/screenshot
Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, gostujući na RTV "Mag" pričao je o neophodnoj medicinskoj opremi koja je obezbeđena lekarima i svima u zdravstvu, ali i organizovanom posebnom prevozu od kuće do posla i nazad u vreme vandrednog stanja zbog epidemije korona virusa.

- Rekao sam našim lekarima:"Hoću da svi izgledate kao Putin!". Kupili smo im 100 odela, koji su kao skafanderi, kao i kacige sa vizirima. Hoću da svako od njih izgleda maksimalno zaštićeno da nam se ne desi Leskovac, da nam se ne desi Valjevo. U Leskovcu je 50 doktora odvedeno u izolaciju zbog toga što su imali kontakt sa ljudima koji su zaraženi - naglasio je Čučković.

Za potrebe prevoza onih koji rade u Domu zdravlja Obrenovac, obezbeđen je opštinski autobus koji vozi od okolnih sela Obrenovca, pa sve do centra.

- Oni imaju organizovan prevoz da budu dovedeni na svoje radno mesto - rekao je Čučković.

Takođe je dodao, da je još obezbeđen minibus koji će prevoziti sve pacijente koji moraju na dijalizu, tačnije osobe koje nisu bolesnici koji u ovom trenutku moraju da se prevoze sanitetima.

- Za njih smo obezbedili mini bus, koji vozi iz svih delova Obrenovca na dijalizu, da ne bi ova vozila koja su za prevoz ljudi koji moraju da budu dovezeni na test korona virusa, bili uopste u dodiru sa drugim bolesnicima - napomenuo je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE