Obrenovac, 25.05.2020

PETNAESTODNEVNA DEŽURSTVA ZA RADNIKE VODOSNABDEVANJA (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.03.2020.
Radnici vodosnabdevanja koji rade u fabrikama vode na Zabrežju i u Bariču, za vreme trajanja vanrednog stanja, biće po 15 dana u karantinu, na svojim radnim mestima

Foto:@Cuckovicm


Opština Obrenovac je odluku o petnaestodnevnim dežurstvima radnika vodosnabdevanja donela, kako bi obezbedila najveće mere higijene i zaštite, ali i kako bi radnici vodosnabdevanja bili u što manjem kontaktu sa drugim ljudima.

-Danas sam potpisao jednu od najtežih odluka u svom životu, a to je da do daljnjeg odvojimo radnike našeg vodovoda od svojih porodica. Oni zarad zdravlja kompletnog Obrenovca i svih naših stanovnika ostaju u karantinu u fabrikama vode, na Zabrežju i Bariču. Obrenovčani treba da znaju da su se ti radnici svi odazvali pozivu svoje države. Sanitarna zona vodovoda Zabrežje i Barič koja je uspostavljena naredbom Štaba je najvažnija za očuvanje zdravlja svih stanovnika. Uz vodu moramo imati i struju, struja pre svega da bi mogla da rade veštačka pluća u svim bolnicama u Srbiji. Ovim putem želim da čestitam i svim radnicima TENT-a i PROTENT-a koji su na svojim radnim mestima, kao i svima koji su svakodnevno na svojim radnim mestima – kazao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

-Ovi ljudi koji su u karantinu su potpuno zdravi i moraju biti odvojeni od spoljnog sveta kako bi naša fabrika vode proizvodila zdravu pitku vodu za sve stanovnike. Oni su danas podneli žrtvu za svoj grad i mi ćemo znati to da cenimo. Oni su danas unutra, ispod skafandera i njihova se lica ne vide. Ja im obećavam da će doći dan kada će ceo Obrenovac videti te istinske heroje našeg grada – istakao je Čučković.

Direktor Javnog preduzeća ,,Vodovod i kanalizacija,, Branko Matić istakao je da će za vreme trajanja vanrednog stanja u fabrikama vode na Zabrežju i u Bariču raditi tri grupe ljudi, od po 20 radnika.

-Na ovaj način pokušavamo da smanjimo bilo kakvu opasnost od zaraze. Danas je na Zabrežju grupa od 11 ljudi, dok je u Bariču njih devetoro. Niko neće moći da uđe u fabrike niti da izađe i na taj način obezbedićemo da grad u ovom periodu bez ikakvih problema bude snabdeven sa vodom – dodao je Matić i naglasio da su svi uslovi stvoreni za duži boravak radnika na dežurstvu.

Za vreme dežurstva, radnicima će se tri puta dnevno dostavljati hrana, kao i sva potrebna oprema za higijenu.

Ovakav način rada za radnike vodosnabdevanja primenjivaće se do kraja vanrednog stanja u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE